Translate

tiistai 27. elokuuta 2019

Talo no 91 alkaa vähitellen nousta

Olen nykyisin tehnyt lähes kaikki taloni niin, että niissä on kantava runkorakenne, johon kaikki seinälevyt on helppo kiinnittää. Rintamamiestaloissa tämä vaatimus korostuu, koska niissa huoneet ovat keskusmuurin ympärillä ja osa seinistä on tehtävä avattaviksi, jotta sinne ylipäätään pääsee sisälle kalustamaan.

Tässä talossa suurikokoinen terassi totetutetaan myös irroitettavana. se teen erillisenä elementtinä, joka kiinnittyy taloon todennäköisesti magneeteilla.

Lattiat ovat osa kantavaa talon rakennetta ja ne kannattaa tehdä sen verran tukevasta materiaalista, että runkoroimat voi kiinnittää tukevasti. Tässä tapauksessa teen lattiat koivuparkettilaudoista,

Parkettilaudat kiinnitetään toisiin ponteista liimaamalla, Tässä tapauksessa on onneksi suorat pontit, sillä monet nykyisin käytössä olevat parkettilautojen lukkopontit pyrkivät tekemaan yhteenliimatusta lattiasta käyrän. Siitä selviää pontteja hiomalla.

Yhteenliimatuista parkettilaudoista saa kauniin yhtenäisen levyn ja parkettipintaa voi käyttää sellaisenaan lattiana. Siihen on myös helppo liimata erilaisia pinnotteita kontaktimuovina tai kaksipuoleisella teipillä.

Parkettilevyjen avulla talon hahmo alkaa jo löytyä. Vastaavanlaisia tukevia levyjä saa ostettua valmiina liimapuulevyinä tai sahauttaa esimerkiksi tukevasta vaneerista tai kimpilevystä.

Välikatto kannattaa maalata jo ennen talon kokoonpanoa, niin ei tule sotkettua paikkoja liikaa.
Seuraavana työvaiheena onkin sitten talorungon pystytys.


Ei kommentteja: