Translate

torstai 22. elokuuta 2019

Pikkuosia rintamamiestaloon

Niikuin edellä jo mainitsin aoitin tämän talon rakentamisen pikkunippeleistä, jotka vievät yllättävän paljon aikaa.
l
Tässä talossa on hieman erikoisemmat kolimiruutuiset ikkunat. Näissäkin käytin materiaalina Bilteman rimoja jotka ovat riittävän tukevaa materiaalia pienikokoisten ikkunapuitteiden valmistukseen.

Pienen näpräilysession jälkeen kaikki ikkunapuittee, lasikuistia lukuunottamatta, ovat valmiina odottamassa talon nousemista.


Vastaavasti tein väliovia vähintäänkin riittävästi, jotta niitä saa sijoitettua talon seiniin kun ne alkavat nousta. Tässä talossa kaikki väliovet ovat valkoisia laaka-ovia, jotka tein 6 mm:n vaneerista.

Ulko-oven tein erikseen ja saranoin kehyksiinsä pinillä nauloilla, Muut ovet saranoin vasta kokoonpanovaiheessa niin kätisyydet menevät oikenpäin.

Nyt on sitten ovia ja ikkunoita tarpeeksi. Päällimmäinen keittiön käyntiovi on myös pääsisäänkäynti-oven tavoin ruskea.

Seuraavaksi aloitin tekemään tulisijoja. Tässä talon alkuperäisen takan mallin mukaan tehty tiilitakka, joka on valmistettu polystyreenistä. Tiilikuvio on piirretty takan pintaan.

Talossa on myös pönttöuuni. Näitä aloin tehdä talouspaperirullista. Teen samalla pienen sarjan, koska yksittäisen uunin tekemiseen menee melkein sama aika.

Yläkertaan johtavasta portaikosta oli hyvä valokuva, jonka perusteella portaikkoa pääsi rakentamaan.


Kokosin portaikkoa askelma kerrallaan Bilteman sytykelastuista. Onnekseni minulla näitä vielä on. Portaikko kääntyy täydet 180 astetta ylospäin mennessään ja jokainen askelma mutkassa oli tehtävä yksilöllisesti. Portaikon alle jää mukavasti kaappitilaa.

Portaikko onnistui mielestäni melko lailla alkuperäisen portaikon mallisena ja on valmiina sijoitettavaksi tulevaan taloon.

1 kommentti:

Raija Maula kirjoitti...

Hienoa jälkeä näyttää taas tulevan!
Mielenkiinnolla seuraan talon valmistumista.