Translate

maanantai 19. marraskuuta 2018

Talo no 87 lähti työn alle

Ei se talojen rakentelu ainakaan vielä ole päättynyt. Juuri kun olin saanut edellisen talon valmiiksi kyseli naapurini lapsenlapselleen pientä nukketaloa syntymäpäivälahjaksi. Olin jo päättänyt pitää pienen joulutauon ja keskittyä pelkästään erilaisten tarvikkeiden tekoon, mutta eihän pientä tyttöä voi ilman synttärilahjaa jättää.

Lattiat syntyivät nopeasti edellisen talon epäonnistuneesta välikatosta. Siitä riitti juuri sopivankokoiset lattialevyt tällaiseen pinempään taloon. LAttiat ovat koivuparkettia ja ne on reunustettu puulistoilla, jotta epäsiistejä sahausreunoja ei jää näkyviin.

Sitten vain sopivankokoiset seinälevyt ikkuna-aukkoineen joihin tein vanhanmalliset ristikkoikkunat.

Aukotuksen jälkeen seinälevyt kannattaa tapetoida niiden ollessa vielä irrallaan. Näitä irtolevyjä on helppo käsitetllä ja ikkunapuitteetkin kannattaa kiinnittää seinälevyihin heti tapettien kuivumisen jälkeen.

Nyt talo alkaa jo näyttää valmiimmalta. Ulkopintaan löysin varastoistani pinkkiä maalia, joka sopinee pikkutytön talon väriksi.

Talo jää edestä avonaiseksi ja kattolevy on saranoitu, joten kaikkiin huoneisiin pääsee vapaasti leikkimään. Taloon tulee vielä valaistus ja kattokin on syytä maalata ennen kuin talo on lopullisesti valmisEi kommentteja: