Translate

perjantai 8. joulukuuta 2017

Pikkupoikien parkkitalo palautui remonttiin

Mikään ei näköjään ole ikuista, ei leditkään. Pojanpojille tekemäni mielestäni tosi vahva talo ei oikein ole kestänyt pikkupoikien, 3 ja 5 v leikeissä, vaan palautui tekijälleen saatesanoin: "Tää meni vähän rikki".

Päällisin puolin talo näyttää vielä suhteellisen ehjältä. Valot, joihin oli laittanut vielä huonekohtaiset kytkimet napsuteltaviksi, olivat täysin pimeät.

Pientä mekaanista vauriota oli syntynyt. Muutama kaide oli irronnut ja katolle asentamani lentovalomasto vilkkuvaloineen oli hävinnyt kokonaan.

Talon ehkä kriittisen osa, ajorampin kortilla aukeava puomi oli säilynyt ehjänä vaikka sitä on kyllä käytetty ahkerasti. koska kulkukortti näyttää olevan jo kulmastaan  murtunut.

Onnekseni olin tehnyt talon takaseinästä avattavan. Johdotukseen pääsee käsiksi vain avaamalla ruuvit.

Sieltä se koko johdotus paljastui ja ainakin teoriassa kytkennät saa pikaisesti tarkastettua.

Lähempi tarkastelu paljasti koko kauheuden. Olin onnistunut laittamaan kytkentäsokeripalat talon parvekkeen alle niin ahtaaseen paikkaan, että sinne ei mahdu ainakaan sormineen kokeilemaan johtojen kiinnitysta. 
Tässä voi vain sanoa hiljaa itselleen, että kukahan idiootti on laittanut kytkentäpalat tällaiseen paikkaan.
Muistin kyllä syyn miksi näin kävi. Tein alunperin sähkökytkennät ennen toisen kerrostason kiinnittämistä ja siksi tässä oli käynyt näin. Nyt joudun todennäköisesti purkamaan koko kytkennän ja lähtemään alusta liikkeelle.
Katsotaan kuinka äijän käy.

Ei kommentteja: