Translate

torstai 28. tammikuuta 2016

Talo 65 saa ikkunat

Tällä kertaa päätin tehdä ovet ja ikkunat valmiiksi ennen seinien aukottamista. Ovien ja ikkunapuitteiden tekemiseen menee yllättävän paljon aikaa ja tällä tavalla voin varmistaa, että aukotukset tulevat varmasti ikkunapuitteiden kokoisiksi.
Koeseinä oli tarpeen, jotta voin varmistua lopullisesta ulkoseinien vahvuudesta ennen ikkunapuitteiden aihioiden sahaamista. Tällä pinnoiterakenteella seinien vahvuudeksi tulee noin 5mm, joten nyt oli helppo sahata yhteenliimatuista sytykerimapätkistä sopivan levyisiä aihioita puitteiksi.
Kavennuksen jälkeen kunkin ikkunan puitteet voi leikata valmiiksi. Tässä työssä jouluksi hankkimani minisrkkeli oli paikallaan. Aiemmin olen tehnyt puitteita vannesahalla, mutta tarkkuus ei ole ihan yhtä hyvä.
Valitsin tähän taloon jiiriliitokset ikkunapuitteisiin. Ohjaimella on helppo sahata puitteet päistään 45 asteen kulmaan. Näin liitoksesta tulee siisti. Saman voi titenkin tehdä pienellä käsisahalla ja jiirilaatikolla, mutta ei mielellään tällaisia määriä ikkunoita.
Jossain vaiheessa koiramme oli päässyt kokeilemaan ikkunapuitteiden kestävyyttä. Onneksi olin tehnyt päri ylimääräistä kappaletta, niin ei tarvitse enää tehdä näitä lisää.
Lopuksi maalasin ikkunapuitteet vielä kertaalleen. Tämä kannattaa tehdä vaikka olinkin mallannut jo puiteaihiot ennalta valkoisiksi, siistii tämä maalus ikkunat lopulliseen kuntoonsa peittäen myös kaikki liimausjäljet.
Kun puitteet tekee näin alkuvaiheessa on maalaus varmasti kuvunut siinä vaiheessa kun niitä pääsee sovittamaan paikoilleen. Seuraavana on sitten vielä vuorossa ovet.

4 kommenttia:

Obiuser kirjoitti...

i'loved to website this is very very nice
<a href="http://goo.gl/4wi37W>obat tradisional degenerasi makula</a>

Obiuser kirjoitti...

i'loved to website this is very very nice
obat tradisional degenerasi makula

Jorma kirjoitti...

Thank You veru much. My aim is to give some hints for those who want to build their houses themselves.

ViMMa kirjoitti...

Onneksi omassa tupasessani ei ollut kuin kaksi ikkunaa ja nekin helpompia. Mulla kun ei tuota sirkkeliä ole, Proxxonin kuviosahalla vaan listat kavensin sopiviksi ja jiiriin. No hyvin meni silläkin, mutta ei tullut noin hienot :)