Translate

torstai 14. tammikuuta 2016

Pieni välityö ennen varsinaisen taloprojektin aloittamista

Sain muutaman runkoriman tehtyä jo uuteen taloon, kun yllättäen tarjoutui tilaisuus laittaa nukketalo pysyvästi keskikaupungilla olevan liikehuoneiston ikkunaan.
Nurkkissani oli jo usean vuoden ajan ollut valmistalo, jonka kerran ostin kokeillakseni miten nopeasti tällaisen saa kasaan. Kokoonpano sujui päivässä mutta sen jälkeen talo on palvellut lähinnä lasten leikeissa ja jäänyt aina muiden projektien jalkoihin.
Löysin nurkistani 12V:n led muuntajan, jonka olin myös hankkinut erilaisia kokeiluja varten. Nyt mietiskelin hetken alanko kalustaa taloa pinillä led listan pätkillä vai valitsenko helpomman tien ja kiinnitän led teipin kattoon.
Laiskuus voitti vaikka näillä kolmen ledin pätkillä olisi helposti saanut tehtyä huonekohtaset valot. Nyt tyydyin poraamaan väliseiniin reiät ja vedin kunkin kerroksen kattoon noin 50 cm pitkät teipinpätkät antamaan valoa koko kerrokseen.
Kustakin teippilistasta toin virtajohdot takaseinän läpi ja koko kytkentä on suhteellisen siisti talon takana. Myöhemmin laitan sinne vielä rasian peittamään paljaita sokeripaloja sekä johtokourun jonka sisälle johdot mahtuvat siististi.
Koko asennukseen meni vain pari tuntia ja nyt talo on valmis sijoitettavaksi näyteikkunaan.
Tosin vuorokauden aikana teipit irtosivat katosta ja mkaavat nyt huoneiden lattioilla. Olin kyllä henkisesti varautunutkin siihen, että teipin liimaukset eivät pidä kasittelemättömässä MDF-levyssä kiinni. Laitan ne sitten joskus kuumaliimalla kunnolla kiinni. Näyteikkunaversiona tämä menettelee näinkin.

3 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Huoh, kyllä nuo teipit tuottaa kiusaa. Olen muuten remppaamassa toista taloa, jonka lahjoitan päiväkotiin. Mitä mieltä olet, uskaltaako sähköistää? Menee ns isoille 4-6 vuotiaille.

Jorma kirjoitti...

Päiväkotikäyttöön uskoisin, että teippi on kaikkein paras ratkaisu. Omille lapsenlapsilleni tein roikkuvat valaisimet, jotka 1,5 vuotia nykäisi innoissaan irti.
Teippi pysyy hyvin, jos vahvistaa kuumaliimalla tai kaksikomponentti hartsilla. Näiden ledien käyttöjännite 12 V on turvallinen ja lapsille on varmasti iloa kun talon sisälle näkee kunnolla.

Unknown kirjoitti...

website is amazing luck
pengobatan utnuk sembuhkan jantung rematik