Translate

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Villa Pampula loppusuoralla - viimeinen kokoonpano alkaa

Tämäkin talo on valmistumassa jouluksi ja nyt ikkunoiden ja ovien rakentelun jälkeen pääsen kokoamaan taloa lopulliseen muotoonsa. Uudelleen maalauksen jälkeen talo hieman vaaleni, kun pintaan löytyi se alkuperäinen väri.
Edellisessä tekstissä jäi kertomatta, miten ovet saa aukeamaan sujuvasti naulasaranoilla. Kehyksen alaosaan kannattaa naulan lisäksi laittaa pieni prikka tai koristerengas. Näin ovi ei olta kehyksen alaosaan kiinni ja aukeaa sujuvasti.
Ovet ja ikkunat voi nyt liimata paikoilleen ja kiinnittää kiinteät seinät talon kehyksiin. Tässä talossa tosin työtä vielä riittää sillä osa seinistä täytyy vielä saranoida aukeamaan, jotta taloa pääsee sisustamaan ja kaikkiin huoneisiin sisälle.
Talon sisäänkäyntiseinä aukeaa ja sen eteen tulee vielä kuisti, joten jonkun verran puuhastelua vielä riittää.
Kaikista ikkunakehyksistä puuttuvat vielä sisäpuolelle tulevat vuorilaudat, jotka todennäköisesti jätän kiinnittämättä, sillä ne yleensä kannattaa laittaa vasta tapetoidun seinän päälle jotta ikkuna-aukosta tulee siisti.
Nyt saa myös väliseinät paikoilleen. Tuvan portaat asettuvat mukavasti piiloon hellan taakse, josta pääsee nousemaan yläkertaan.
Seuraavan vaiheena on sitten vielä kuistin ja saunan teko sekä aukeavien seinäkappaleiden saranointi. Siitä sitten vielä jatkossa. Ensi viikolla tämä projekti sitten lienee valmis ja ehtii jouluksi uuteen kotiin.

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Suloinen talo! Kelle onnekkaalle sitä teet?

Maria kirjoitti...

Suloinen talo! Kelle onnekkaalle sitä teet?