Translate

lauantai 12. joulukuuta 2015

Pientä korjailua ja talon katto "Villa Pampula"

Kuistisenän korjaus lopulta onnistui kun vaihdoin seinälevyn nurkkaan tueksi liimatun riman hieman tukevammaksi. Alunperin olin käyttänyt 10x10 mm:n rimaa tukemaan saranaa. Se halusi jostain syystä haljeta joka kerta, kun ruuvasin saranaa kiinni.
Nyt pääsin kokeilemaan taloon myös kattoa. Leikkasin kattolevyt 8mm:n sisustuslevystä. HArjareunan ajoin 45 asteen kulmaan jotta katon saa kunnolla saranoitua harjasta. KAtttosaranoiksi valitsin tukevat kiintosaranat.
Saranat kiinnitin vain toisesta kiinntysreiästä 4mm:n pultilla ja mutterilla katon läpi. keskimmäisiä kiinnitysreikiä ei kannattanyt käyttää sillä ne olisivat jo osuneet liian lähelle katon harjaa ja aiheuttaneet katton taittumisongelmia, koska sarana vastakkaisen puolen ruuvit olisivat osuneet toisiinsa. KAttojen saranoinnissa hyvin usein on vaikeuksia löytää riittävän pitkäolkaisia saranoita, joiden kanssa kaikkia kiinniytysreikiä voi hyödyntää. Toinen virhemahdollisuus tulee siitä, että kattolevyken reunoja ei ole riittävästi viistetty, jolloin katto ei mene kunnolla kiinni
Kattolevyihin liimasin grillistilluja mallaamaan hupa tai peltikaton palteita, jotka ovat yleisiä tämän ikäisissä katoissa. Lopulta koko katto maalattiin mustaksi ja talo alkaa saada lopullisen muotonsa.
Seuraavaksi kerron vielä miten tavalliset ledit saatiin toimimaan led-valonauham muuntajan kanssa.

1 kommentti:

abieuser kirjoitti...

for me this is a very very good information, because its contents make us become better know and learn more about the wide world, so it would greatly add insight for me, laneways that I say many thanks
pengobatan untuk sembuhkan batuk menahun