Translate

maanantai 1. syyskuuta 2014

Valaisimet paikoilleenOlin jo ennalta päättänyt kiinnittää valaisimet erillisten rimakourujen avulla talon kattoon, sillä en halunnut rikkoa tapettipintoja liitinreijillä, eikä minulla edes ollut liittimiin sopivia pistokkeita. Jostain miljoonalaatikostani löysin kyllä joskus aiemmin hankkimani johtosarjat, jotka kuuluivat ilmeisestikin johonkin 12V:n nukketalojärjestelmään eivät Lundbyhyn. Jatkojohtoina niitä voi kyllä käyttää mutta liittimet on sitten napsaistava pois.
Valosarjoista irroitetuissa ledeissä on usein liian lyhyet johtimet yltääkseen suoraa talon taakse. Johtimet kannattaa jatkaa joko kiertämällä aiempien ohjeideni mukaisesti tai juottamalla, jos vain juotoskolvi on käytössä. Tässä kuten muissakin pienissa juotos- ja liimaustöissä on oheisen kuvan mukainen "hauenleuka-apukäsi" paikallaan. Ensivaiheessa kukin valaisin jatkettuine johtimineen kannattaa kiinnittää omaan johtokouruunsa ja kokeilla valaisimen sijoittumista huoneen kattoon, ennen reikien poraamista ja johtokourun katkaisemista mittoihinsa.
Takaseinään porattujen johtoreikien kautta pujotetaan valaisinjohdot talon taakse ja kiinnitetään johtokourut talon kattoon. Suurikokoisissa taloissa johtokourujen liimaaminen edellyttä jonkinlaisten tukien tai puristimien käyttöä liiman kuivumisen ajan. Tämän pikkutalon kanssa oli helppo kääntää koko talo ylösalaisin liiman kuivumisen ajaksi.


Liiman kuivuttua valaisimet ovat siististi paikoillaan ja kaikki johtimet talon takana odottamassa kytkemistään virtalähteeseen. 

WC-kalusteet ja niiden valot olen jo testannut aiemmin ja laitan koko setin paikoilleen vasta talon viimeistelyvaiheessa. 

Johtimia varten porasin reiän jo valmiiksi, samaan aikaan muiden reikien kanssa. Viimeistään tässä pienen talon wc:n kohdalla huomasin, että tällainen ruuvinväännin on huomattavasti porakonetta kätevämpi, kun talon sisätiloissa joutuu poraamaan.Ei kommentteja: