Translate

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Osien hienosäätöä ja viimeistelyä

Osien ollessa taas purettuina ja erillään. kannattaa niitä hieman käsitellä valmiiksi ennen kokoonpanoa.

Tässä vaiheessa kannattaa paklata lattialevyjen etureunat sekä tappiliitosten jättämät kolot kattotuoleista. Viimeaikoina ole siirtynyt valkoisesta käyttämään puunväristä pakkelia joka ei kuulla niin helposti maalipinnan alta.

 

Pakkelin kuivuttua epätasasuudet hiotaan pois joko hiomakoneella tai hiekkapaperilla. Kätevä apuväline on hiekkapaperi, joka on liimattu pieneen puupalikkaan kiinni. Tällaisia hiomapalikoita kannattaa tehdä useampia, joissa on eri karkeusasteen papereita. Yleishiomiseen sopiva karkeus on 80 tai 100. Nukketalohommissa tullaiseen palikkaan on helppo hioa esimerkiksi sahattujen pikkuosien (pylväät, pöydänreunat, huonekalut etc.) päitä ja reunoja.

Hiomisen jälkeen maalasin näkyviin jäävät tukirakenteiden osat (pystytolpat ja kattotuolit sekä osa vaakarimoista) valkoisiksi. Samalla myös lattioiden etureunat sekä toisen kerroksen lattialevyn alapuoli, 1krs:n katto, kannattaa maalata valkoiseksi, sillä projektin tässä vaiheessa se on kaikkein helpoin tehdä.
Myös valmistaloissa kaikki tämäntyyppiset maalaukset kannattaa tehdä osien ollessa vielä irrallaan, sillä jälkeenpäin sotkee helposti muita rakenteita maaleillaan. Valmistalojen usein harmaat kattopinnat kannattaa tehdä valkoisiksi, sillä se lisää selvästi huoneiden valoisuutta.

2 kommenttia:

TINK - SONIA kirjoitti...

Hi,love the project!!Miniregards from sunny Spain.

Jorma kirjoitti...

Hi Sonia Thanks for the interest. My aim is to give people some hints how to make their own house fairly easy way. This project is to be finished before Christmas.
Some day I´m going the make a Spanish Villa as I already bought a balcony for it in Puerto de la Cruz almost two years ago. We´ll see if I find the time for it.
Jorma