Translate

torstai 9. elokuuta 2012

Lattialevyt

Tähän taloon olen valinnut lattioiksi parkettilautalattiat. Lautaparkettielementit ovat kuitenkin vain noin 18 cm leveitä ja sellaisenaan liian kapeita jopa nukketaloihin.
                                                                                                                                             
Sopivankokoinen lattia syntyy liimaamalla kaksi parkettielementtiä pontista toisiinsa kiinni. 

Kiinnityksen jälkeen kannattaa varmistaa, että levyt asettuvat täysin suoraksi pinnaksi. Vasaralla voi kevyesti napauttaa niin, että pontti varmasti menee pohjaan asti, vaikka siellä on liimaa välissä.

Vastaavalla tavalla voi liittää laminaattiparkettilevyjä toisiinsa, suurikokoisen levyn aikaansaamiseksi. Liimauksen kuivuttua leikataa levyt lopullisiin mittoihinsa.

Lattiamateriaalina voi käyttää melkeimpä mitä tahansa rakennuslevyä. esimerkiksi Parketti, liimapuu, MDF, vaneri yms.

1:12 taloissa suosittelen kuitenkin että lattiamateriaali olisi vähintään 1 cm paksuista puu- tai kuitulevyä. Ohuemmilla levyillä joutuu usein tukemaan rakenteita, jotta lattiat eivät notkahda.

Itse olen nyt ihastunut tähän parketin käyttöön, sillä levyt ovat suht kevyitä, riittävän tukevia ja antavat valmiiksi viimeistellyn pinnan lattiaan. Lattiaa voi käsitellä edelleen maalaamalla tai kontaktimuoveilla tai jopa jyrsimällä latiiaan lautakuvioinnin esimerkiksi arkartelusahalla tai jollakin minijyrsimellä esim. Dremel.
 

Ei kommentteja: