Translate

torstai 16. tammikuuta 2014

Talon asukas saapui työmaalle

Huomasin, ettei minulle ole taloon sopivaa asukasta. Itselläni varastossa ei ollut kuin mummoja ja pikkuvauvoja, jotka eivät ehkä oikein sovi parkkitaloon. Doloreksen avustuksella sinne löytyi sopivan kokoinen pikkumies, joka alkaa vahtii työmaan tapahtumia ja toimii samalla mittatikkuna, kun laittelen kalusteita kuntoon.

 Pikkumies saapui työmaalle

Jaana Hakola oli sopivasti tehnyt muutaman makeannäköoisen matkaradion ja antoi yställisesti minulle yhden, joka sopii tähän projektiin kuin nenä päähän.
Huonekalujen mitoitusta tietenkin helpottaa myös se, että olen jo talon mittakaavan valinnut, joten standardituotteiden pitäisi olla käyttökelpoisia. Joku niistä pirtinpöydistä tulee varmaankin tähän taloon. Tein varmuuden vuoksi myös muutaman pönttöuunin. Ensimmäisiä lähdin sovittamaan kokeilu-mummolaani ja ensimmäinen kommentti oli, etteivät nämä ainakaan kuulu parkkitalon pitäjälle.

Mummolan koekeittiö
Laitoin ne pönttöuunit heti minikirppikselle myyntiin ja hävisivät sen verran nopeasti että täytyy heti lähteä tekemään uusia. Samalla viimeistelen jo aiemmin kyseltyjä pienemmän mittakaavan M1:18 helloja, joita sain tehtyä, tässä autotalon rakenteita mietiskellessä, myös muutaman.

Hellat M18 odottamassa reelinkejään.

Nämä hellat täytyy vielä tehdä valmiiksi samoin muutama pönttöuuni lisää, lähinnä muita harrastajia varten. 
Sitten täytyy jo kokeilla autojen pesupaikan tekoa, sillä sellaista en ole koskaan aiemmin tehnyt ja päässäni pyörivä ajatus on kokeiltava käytännössä, ennen kuin lähden varaaman sille tilaa talosta.

Ei kommentteja: