Translate

tiistai 14. tammikuuta 2014

Talon 50 tarvikkeita alkaa pikkuhiljaa syntyä

Tätä taloa lähdin nyt toteuttamaan niinpäin, että keräilen pikkuhiljaa tavaroita ,joilla varustelen sen talon. Ensimmäiseksi huomasin, että koska tähän taloon näytää syntyvän myös asumisosa myymälöinen,on minun tehtävä joitakin perustarvikkeita valmiiksi, jotta saan mitoitettua sen talon kunnolla.

Tässä joulun ympärillä huomasin myyneni varastoni lähes tyhjäksi, joten jotain pitää vielä rakentaa ennenkuin keskitän tarmoni itse taloon.

Niitä pirtinpöytiä näytti syntyvän sen verran että minulla on vähintäänkin yksi pöytä, jolla voi hieman mittailla tulevia sisätiloja. Viimeinen hellani meni viimeviikolla ja sellainen siellä ainakin tarvitaan. Äkkiä muutama lisää ennenkuin kaikki kynttiläni loppuvat. Kynttilöitä saattaa nyt joulualennusmyyntien jälkeen joutua etsimään. jos pääsevat loppumaan kaupoista. Pienen puristuksen jälkeen sain aikaiseksi kahdeksan hellaa.
Helloja syntyi pieni sarja

Päätin osaan tehdä tiilipinnan, niin on sitten valmiina kun lähden sovittamaan paikoilleen. Näistä riittänee muutama myös myyntiin, muiden harrastajien käyttöön.

Talon asukkaan tilasin jo Doloreksesta ja Jaana Hakola lupasi antaa minulle matkaradion, jonka laitan jonnekin tähän taloon soittelemaan.


Led kynttilät tuottavat melko luonnollisen näköisen tulen

Koska talo tulee pikkupojalle, täytyy valmiiksi miettiä myös joitakin toiminnallisia asioita. Portaikko sinne ainakin täytyy vielä tehdä. Ajatuksissani on myös laittaa muutama valokytkin, jotta talon eri osiin voi napsutella valoja tarpeen mukaan. Haaveissani on myös saada pieni sauna sopimaan talon tiloihin. Aika sitten näyttää mitä kaikkea tällaiseen pieneen taloon mahtuu. 

 Parkkiosa mitoitetaan pikkuautoille

Kaapeistani löysin pari autoa, joita voin käyttää parkkiosan mitoittamiseen. Sinne täytyy vielä miettä pesuhalli ja korjaamo-osa sekä ajorampit hieman perusteellisemmin, ennen kuin taloa kannattaa lähteä kasaamaan. Toisaalta ei ole vielä materiaalejakaan. Tämän talon ajattelin tehdä pääosin vanerista, joka sitten kestää tarvittaessa myös hieman rajumpia leikkejä. Eli vielä on edessä rautakauppakierroskin ennenkuin talo alkaa nousta. Tässä välillä voi sitten jo touhuilla näiden yksityiskohtien kanssa.


Ei kommentteja: