Translate

torstai 16. tammikuuta 2014

Autohallin pesupaikka pääsi protoasteelle

Autohalli nytkähti hieman eteenpäin kun tässä liesien ja uunien valmistamisen välissä pääsin kokeilemaan ajatusta, jota olin miettinyt autojen pesupaikaksi. Maalaustarvikkeiden joukossa on pyörinyt muutama ylimääräinen tela, joita en ole onnistunut vielä sotkemaan maaleihin.

Kyhäsin äkkiä kolmesta telasta ja kukkakepeistä prototyypin, joka alkoi kummasti näyttää autojen pesukoneelta.

Vaikka mitoitan sitä parkkiosaa matchboxautojen mukaan, teen tästä pesukoneesta sen verran väljän että myös hieman isommat autot mahtuvat pesukoneeseen. Mallina on tämä pikkuinen monsteriauto, joka on huomattavasti näitä pieniä korkeampi ja leveämpi. Ensimmäiseksi huomasin että vaakarullan on päästävä nousemaan, jotta eri korkuiset autot mahtuvat pesukoneen läpi. Nopeasti tein vaakarullalle sivutuet, joissa telan akseli pääsee nousemaan ja laskemaan.
 Monsteri mahtuu nyt pesukoneen läpi

Tämä kokeilu onnistui sen verran hyvin että lopullinen pesupaikka tulee varmasti olemaan näistä osista kasattu. Rullien akselit teen ilmeisesti ohuesta alumiiniputkesta, jota sattui löytymään hyllyiltäni. Se ainakin kestää pikkupoikien käsittelyä ohuita kukkakeppejä paremmin.

Tallin tuleva haltija ilmeisestikin ostaa tämän ratkaisun, jossa pesupaikalle joutuu joskus hieman jonottamaan. Lopulliseen versioon laitan ovelle todennäköisesti liikennevalon. Katsotaan nyt millaisia ajatuksia talo synnyttää matkan varrella.


4 kommenttia:

Paivinblogi kirjoitti...

Tästä tulee hieno. Melkein toivoisin, että olisin pikkupoika :)

Jorma kirjoitti...

Me miehethän ollaan aina vähän pikkupoikia.

Eija kirjoitti...

Taitaa olla eka nukkekotimaailman autojen pesupaikka, jonka näen. Aivan mahtava, huh!

Jorma kirjoitti...

Kiitos Eija ja Päivi. On tämä minulle ainakin ensimmäinen. Piti vaan päästä kokeilemaan.