Translate

perjantai 10. tammikuuta 2014

Työt näköjään jatkuvat tänäkin vuonna. Talo N:o 50 lähtee työn alle

Sain vuodenvaihteessa yllättävän toimeksiannon. "Voisitko tehdä 5-vuotiaalle pojalle autotallin ?"
Kyselin hieman mikä siitä pitäisi tulla ja yllättäen tilaaja jätti tämän määrittelemättä sanoen :"Saat vapaat kädet" Tätä ei olisi pitänyt sanoa, sillä siinä voi käydä niinkuin Markuksen linnan kanssa, siitä voi sitten tulla melkein mitä tahansa.
Se kuitenkin pani himan mietintämyssyyn vauhtia ja muutaman yön pohdiskelun jälkeen päädyin siihen että yritän soveltaa hieman samantapaista konseptia kuin aikoinaan 5v. Jesse oli määritellyt autotallin lähtökohdiksi. Tästäkin ilmeisesti tulee parkkitalo, jota voi käyttää pikkupojan leikeissä hieman pelkkää autotallia monipuolisemmin.

Talo n:o 50 luonnosteltuna

Aiempien pikkupoikakokemusteni perusteellä päätin rakentaa tähänkin taloon pienen asunto-osan, jossa korjaamo-parkkihallin omistaja pääse myös lepäilemään. Nuket ja nukkumaanmeno kiinnostavat pieniä poikiakin vaikka nukketalot usein mielletäänkin enemmän tyttjen leikkiareenoiksi.

Ajattelin tehdä parkkitalo-osan matsbox autojen vaatimusten mukaiseksi ja varsinaisen talon mittakaavaan M 1:12. Siinä tulee pieni mittakaavaristiriita, koska ne autot ovat huomattavan paljon pienempiä kuin nukkemittakaava edellyttäisi. Toisaalta juuri näitä pieniä autoja kaikilla pojilla tuntuu olevan sen verran runsaasti, että ainakin ne tarvitsevat tallitilaa.

Voi olla että suunnitelma muttuu vielä monta kertaa matkan varrella. Nyt se on kuitenkin luonnosteltu paperille ja voin lähteä hahmottamaan projektia hieman pitemmälle. Seuraavien viikkojen aikana kerron sivustollani miten projekti etenee.

En olisi aikoinaan pojantyttären Jannan taloa rakentaessani että päädyn jo 50 itse rakennettuun taloon.

1 kommentti:

Paivinblogi kirjoitti...

Tästäkin projektista tulee takuulla mielenkiintoinen seurattava. Jään odottamaan innolla tarinaa ja kuvia rakentelusta.