Translate

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Vuosi vaihtui - kierrätystä

Nukkekotiharrastajien palstoilla kehotettiin kovasti keräilemään vuodenvaihteen ilotulituksesta lennelleitä rakettitikkuja. Ne ovatkin tosi käyttökelpoista materiaalia erilaisiin kaiteisiin ja pylväisiin nukketaloissa. 
Itsekin sain kerättyä muutaman kepin. Tuleepahan samalla vähän siistittyä ympäristöä. Aiemmin olen käyttänyt näitä parvekepilareina, kuisteissa ja saunan lauteiden runkomateriaalina. 


Meillä oli vuodenvaihteen oopperamatkan bussissa kuohuviinitarjoilu ja pulloissa sattui olemaan muovikorkit, jotka varasin heti kaikki itselleni. Pienellä puukonkäytöllä niistä saa oivallisia valasinrunkoja nukketalojen valaisimiin. Katkaistun korkin sekä nuppi että varsi kelpaavat hyvin valaisimiksi.

Korkkiin tarvitsee vain porata ledin vaatima reikä. Tässä tapauksessa 5mm:n reikä oli sopiva ja valosarjan ledit pysyvät kiinni jopa ilman liimaa. Liitoksen voi varmistaa pienellä tipalla kuumaliimaa.
Samalla kun olin ottanut poran käteen porasin myös pesuainepullon korkkiin ledin mentävän reiän ja siitä syntyi nopeasti yksi valaisin lisää.


Aika pienellä vaivalla syntyi melkoinen määrä uusia valaisimia. Nyt johtoja voi joskus jatkaa ja sijoittaa valaisimet sopiviin paikkohin nukketalon kattoon.

 Deodoranttikuula ja joku muovikorkki
Koko valosarja ikkunankoristeena

Kuohuviinipullonkorkkien lisäksi innostuin liittämään loppuihinkin ledeihin erilaisia muoviesineitä. Tästä näköjään syntyi tällainen nukkisharrastajan jouluvalosarja, josta voi sitten valaisin kerrallaan napsaista valaisimen taloonsa, kun sellaista tarvitsee.

3 kommenttia:

Piikko kirjoitti...

WaU! Kaikkee keksitkin ihan tosta vaan noin. :) Taidat olla sukua Pelle Pelottoman Pikku Apulaiselle!
Hyvää uutta vuotta!

Tiina kirjoitti...

Samanlaista korkkia pyörittelin eilen käsissä, melkein heitin roskikseen. Sitten ajattelin, että kyllä joku on keksinyt tällekin käyttöä. Hienoa, kiitos!

Jorma kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne. Pelle Peloton oli suurin idolini pikkupoikana, kun Aku Ankka tuli tilattuna kotiin useita vuosia.