Translate

keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Talo no 96, jälleen uusi rintamamiestalo mittakaavaan M1:12

Edellinen talo oli rakennussarja joka oli pystytetty ainoastaan liimapuutappien varaan lähinnä mittojen ja osien yhteen sopivuuden varmistamiseksi.

Tällainen talo siitä pitäisi tulla. Heti ensimmäiseksi kiinnittyy huomioni hormiin joka on talon etupuolella. Nukketaloissa olen aina siitänyt hormit kattoharrjan takapuolelle vaikka se usein vaikuttaa huoneiden muotoon, jopa ratkaisevasti. Siirrän hormin harjan taakse, jotta katon pystyy avaamaan helposti kalustamista varten.


 

Yleensä näistä taloista ei ole enää tallella alkuperäisiä pohjapirroksia ja talo on tehtävä aikalailla tuntuman ja vanhojen valokuvien pohjalta. Nukketalokäyttö asettaa vielä omat vaatimuksensa, sillä rintamiestaloissa huoneet usein tulevat toistensa taakse piiloon.


Edellisen rakennussarjatalon rohkaisemana lähdin kuitenkin näillä taustatiedoilla kokoamaan talon runkoa ja yläkertaam nousevaa portaikkoa. Kattotuoleista tein hieman jyrkemmät kuin edellisessä talossa, jotta parvekkeen voi toteuttaa suunnilleen alkuperaisen oloisena.Tässä talossa portaikko tulee sijoittumaan talon kulmaukseen ja tekee 180 asteen käännöksen noustessaan yläkertaan.

Nyt talon runko alkaa jo löytää alkuperäistä muotoa muistuttavan hahmonsa. Tästä alkaakin sitten yksityiskohtien ja talon varsinainen rakennustyö. Projekti valmistuu pikkuhiljaa ja yksityiskohtoiin voidaan palata myöhemmin.

Talon alle tulee vielä kellarikerros saunatiloineen, mutta niistä sitten tuonnempana.


Ei kommentteja: