Translate

tiistai 20. lokakuuta 2020

Talo no 95 on jälleen rintamamiestalo

Tuntuu taas ihan mukavalta päästä talonrakennuspuuhiin mukaan, vaikka välillä jo tuntui aika tuskalliselta jatkaa näiden rintamamiestalojen parissa. Silto jokainen talo on aika yksilöllinen ja aiheutaa paljon päänvaivaa periaatteessa yksinkertaisen taloprojektin kimpussa.

Tässä talossa on kuisti terasseineen keskellä taloa. Tämän projrktin yhteydessä on tarkoitus kokeilla miten talon saa toimitettuna rakennussarjana jonka sitten tilaaja kokoaa ja viimeistelee itse. Ainakaan suurikokoisen talon kuljetus ei tule ongelmaksi sillä koko talo on tarkoitus toimittaa rimoina ja levyinä. Nähtäväksi sitten jää miten helppoa talon kokoaminen on käytännössä. Uskoisin että hyvällä yhteistyöllä se saadaan onnistumaan.


Talon  runko tehdään itsekantavaksi, kuten edeltävissäkin taloissa. Kerrosten lattiat on koottu toisiinsa liimatuista parkettilaudoista.

Kattotuolit ja runkorimat tehdään 15x15mm:n mäntyrimoista, jotka ovat osoittautuneet riittävän kestäviksi tämänkokoisen talon runkona, jos seinälevyt ovat riittävän kevyita, tässä tapauksessa 3mm:n kovalevyä.
runsas lii
TAlon rungon osat voidaan liittää toisiinsa 6mm:n liimapuutapeilla.  Tässä vaiheessa talo vasta kootaan pystyyn ilman liimaa. Lopullisessa kokoonpanossa liitosten suurakulmaisuuden tarkastaminen ja riittävä liiman käyttö on tarpeellista, jotta talosta tulee sitten riittävän mittatarkka ja tukeva.


Talo pysyy jo pelkkien liimapuutapien varassa pystyssa ja runkoa voi käyttää nyt seinälevyjen tarkkaan mittaamiseen. Tähän taloon lupasin valmistaa myös portaikon. Portaikon sovittamiseksi ja kulkuaukon leikkaamiseksi, on hyvä, että talon voi vielä täysin purkaa.


Ei kommentteja: