Translate

perjantai 6. joulukuuta 2013

Pikkutalot 48 ja 49 lähtevät joulukadulle

Wetterin joulukadulle vietäväksi jäivät enää nämä pienet talot järjestysnumeroiltaan 48 ja 49. En olisi koskaan pojantyttären Jannan taloa tehdessäni arvannut, että mopo karkaa käsistä ja näitä taloja täytyy vain aina tehdä lisää. Onhan tämä ihan hauska vapaa-ajan harrastus, kun aikaa eläkepäivillä on ja voisi sen käyttää hullummikinkin. Nyt ainakin silloin tällöin kohtaa onnellisia ihmisiä, jotka uuden talon saadessaan ovat yleensä osoittaneet kiitollisuuttaan pyyteettömästi.


Talo 49

 Talo 48 

Molemmat pikkutalot on tehty niistä pienistä Bauhauslaatikoista, jotka ehkä paremmin kelpaisivat pikkuisten roomboxien tekemiseen. Laatikko oli kooltaan vain 13x20x30 cm. Laatikon syvyys osoittautui hieman liian pieneksi nukketalo käyttöön. Tein kuitenkin molemmat talot valmiiksi ja sain niihin kumpaankin sopimaan hellan ja pienen takan. Lisäksi tein vielä loppusuoralla Bilteman lastuista pikaisesti pirttikaluston mittakaavaan 1:16 sekä lisäsin yläkertaan simppelit pikku nojatuolit takan eteen.


 Valaisimien värilämpötilat hieman vaihtelevat

Valot kumpaankin taloon tein pienestä paristovalosarjasta. MOlempiin tuli 6 valopistettä, takka ja uuni mukaan lukien. Videosta näkyy hyvin, että ledejä on poimittu eri valosarjoista, koska valojen värilämpotila hieman vaihtelee valaisinten välille. Yläkerrassa on kummassakin talossa lattiavalisimina kokeilukappaleet joissa paistoin ledin johtoinen Fimo askartelumassan sisään. Ledit kestävät hyvin Fimo massan vaatiman noin 100 asteen lämpötilan uunissa.

Tämäkin kokeilu osoitti, että eri valosarjojen ledejä voi hyvin yhdistellä toisiinsa.


Ei kommentteja: