Translate

torstai 5. syyskuuta 2013

Hieman lisää ledeistä, nopein tapa saada nukketaloon valot

Tässä linnan valmistumista huokaillessani huomasin, että olin jossain historian vaiheessa ostanut pienen paristokäyttöisen led valaisimen kokeiluja varten. Pieneen putkivalaisimeen menee kolme pikkupatteria sisään ja putken päässä on painettava virtakytkin josta valot syttyvät.

 Putkivalaisin

Kiinnitin valaisimen kaksipuoleisella teipillä kokeiluinteriöörini kattoon. Putkea voi pyörittää kiinnitysnapissaan niin, että valo suuntautuu oikein.

 Putken valo riittää hyvin valaisemaan yhden huoneen

Putki on melko huomaamaton talon katossa kun katse kohdistuu itse interiööriin. Valo ei myöskään häikäise katsojaa kun se on suunnattu talon sisälle.

 Vitriinikaapin ovi peittää valaisimen kokonaan

Asennukseen ei tarvittu kuin pätkä teippiä, yhtään johtoa ei tarvinnut vetää minnekään ja aikaa asennukseen kului alle minuutti. Tämä voisi hyvin olla yksi tapa saada valmiiksi rakennettuhin nukketalosisustuksiin myös valaistus. Kun valaisin kytkimeen on talon etuosassa, ei kättä tarvitse kurkotella talon sisälle kaatamaan asetelmia.
Tällaisia putkivaloja alkaa löytyä lähes kaikista tavarataloista valaisinosastoilta, sieltä jostain paristojen ja taskulamppujen hyllystöiltä. Virran kulutus näissä on sen verran pieni että paristot kestävät tosi pitkään ellei valoa paljon polteta. Itselläni siinä oli nyt asennusvaiheessa noin kaksi vuotta vanhat paristot, joilla olin silloin tällöin vain kokeillut valoa erilaisiin paikkoihin.

4 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Tämä voisi olla minulle hyvä ratkaisu, minulla kun ei ole valoja yhdessäkään talossani.

Jorma kirjoitti...

Tällä voi ainakin helposti kokeilla antavatko valot lisäarvoa, ennenkuin lähtee repimään seiniä auki.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän tyyppinen oli myös Ikeassa, tosin näin ihan pitkällä johdolla, eli sellaisen johdon voisi ujuttaa vaikka katosta huoneen nurkkaan ja lattian rajassa vaikka oviaukosta ulos ja etuseinässä olevaa lattian reunaa pitkin talon ulkopuolelle ja taakse - tai missä nyt lähin sähköpistokepaikka sijaitsisi ellei halua tehdä takaseinään reikää. Johdossa oli muistaakseni myös katkaisin välissä, joten on näppärä sammuttaa valot. Patterilla olevaa systeemiä itsekin hain tyttären nukkikseen ja nimenomaan sellaista, josta yhden lampun saisi ujutettua akvaarion sisälle! Led-tuikkulamppujen valo on liian keltainen, tekee kalat kuolleen näköisiksi :(

Jorma kirjoitti...

Led tuikkuvaloja on sekä "valkoinen" 5600K ja "lämmin valkoinen" n 3000K, joista ensimmäinen antaa tosi kovaa valkoista valoa ja jälkimmäinen kellertävää lähinnä hehkulammppuihin verrattavaa valoa. Usein teksti on myös pakkauksessa tai hyllyn reunassa.