Translate

perjantai 20. tammikuuta 2012

Takkatyöpaja käynnistyi

Wetterin myyjäisissä kaikki takkani menivät kaupaksi joten päätin tehdä joitakin varastoon myöhempää käyttöä varten. Nykyisin olen pitkän harjoittelun jälkeen päätynyt käyttämään ainoastaa valmiita LED kynttilöitä joihin saa helposti myös pariston vaihdettua.

Halpahalleissa kynttilöitä on kaikennäköisiä ja usein nyt joulun jälkeen myös alennusmyynnissä.

 Varsinaiset takkarungot voi tehdä puusta tai polystyreenilevystä. 

Takkarungon materiaali voi olla oikeastaan mitä tahansa helposti työstettävää materiaalia. Itse olen viime aikoina keskittynyt polystyreenin käyttöön. Polystyreeniä voi työstää terävällä veitsellä tai sahalla. Sahaamisjälki en hyvin paljon betonipintaa muistuttava, hieman karkea, joka nukketaloisssa menee täysin betonista. Myös portaat on helppo tehdä tästä materiaalista.
Leikkausjälki on sileä ja siihen saa helposti painettua tiilikuvioinnin esimerkiksi teräsviivaimella. Kaikkea kannattaa kokeilla. Olen kyllä tehnyt pönttöuuneja jopa wc-paperirullista.
Ostokynttilät saattavat vilkkua eri tavalla valmistajasta riippuen ja värit voivat myös vaihdella. Poraa valitessa kannattaa huomata, että myös kynttilän halkaisija saattaa vaihdella.


Ei kommentteja: