Translate

tiistai 27. lokakuuta 2015

Lautaseinät tulivat valmiiksi - Ulkonäkö alkaa muistuttaa taloa

Tämäkin projekti alkaa näytttää talolta, kun pääsin ensimmäistä kertaa sovittamaan seinäkappaleita paikoilleen.

Talo näyttää vielä työmaalta

Seinät valmistuivat koiran innokkaasta avustuksesta huolimatta. Valmiit seinälevyt piti nyt sahata lopullisiin mittoihinsa ja sovittaa tukirimoituksen väliin. Kaikki kappaleet näyttivät onnistuneen kohtuullisen hyvin. Ja jokainen levy sopi paikoillee. Samoin levyt olivat säilyneet suorina, koska liimauksen ajaksi ne puristettiin levyjen väliin. 

 Takaseinät ikkunat ovat epäsymmetrisesti, koska saunaan ei tule suurta ikkunaa

Oman kokemukseni kukaan tällaiset ohuet levyt alkavat taipuilla jos niiden toiselle puolelle liimataan rimoja ja annetaan liimauksen kuivuailman puristusta.

 Julkisivu on vielä varsin vaatimaton, kuisti puuttuu


Tämä kuitenkin vasta ensimmäinen sovitus sillä nyt se työ oikeastaan vasta alkaa. Ensimmäiseksi etu seinäkappalee ja saunan puoleinen pääty on saranoitava. Sitten alkaa kuistin teko sillä sen ön auettava etuseinän mukana. Viimeisenä sitten ikkunat, ovet ja väliseinät. Myös katto tulee saranoitavaksi, joten puuhaa riittää vielä pitkäksi aikaa.


Levyt odottavat myös pintamaalusta

Valoteippien kiinnitäminen jo rakennuksen alkuvaiheessa tuntuu onnistuneelta ratkaisulta, sillä nyt pystyy koko projektin ajan tarkkailemaan, että teipit pysyvät paikoillaan eivätkä osu vääriin paikkoihin.

Ei kommentteja: