Translate

perjantai 24. tammikuuta 2020

Uusi taloprojekti käynnistyi. Talo no 94, rintamiestalo, lähti nousemaan.

Vuoden vaihde on vietetty. Uusi taloprojekti lähti käyntiin hieman vaivalloisesti. Sain joulupyhininä vakavan aivoinfarktin ja jouduin hetken pohtimaan elämän tarkoitusta ja mahdollisuuksiani jatkaa tätä harrastustoimintaa. Kiitos Hämeenlinnan keskussairaalan ripeän toiminnan, olen nyt kuntoutunut lähes ennalleen ja pääsen taas herkuttelemaan näiden teidän toinen toistaan mieleenkiintoisempien taloprojektienne kanssa.

Tämä käynnistyvä projekti edustaa aika tyypillistä rintamataloa, jossa sisäänkäyntikuisti on sijoitettu talon pitkälle sivulle.

Talosta on olemassa luonnosteltu pohjakuva, josta hyvin näkyy rintamiestalon huoneiden sijoittuminen keskusmuurin ympärille. Talon alkuperäisiä mittoja olen hieman pienentänyt, sillä suoraa 1:12 mittakaavaan pinentäminen johtaa käytännössä hieman tarpeettoman kookkaisiin nukketaloihin, joiden käsitteleminen on jo liian hankalaan. Käytännössä olen pyrkinyt Nukkekotiyhdustuksen valmiin 1:12 mallitalon mittoihin, eli talon pohjaksi tulee noin 65x55cm ja korkeuksi noin 55cm.


Kuvasin lähiympäristöstäni muutaman tyypillisen rintamamiestalon, joissa näkyy hvin, että vaihtelua on lähinna ikkunoiden mallissa ja sijoittelussa. Ikkunoiden muodoon on usein vaikuttanut lähinnä saatvauus sodan jälkeen.


Joissakin taloissa sisäänkäynti on suunniteltu talon päätyyn. Huone järjestys silti noudettaan aikaa tarkasti rintamasmastialon keskusmuurin ympärille sijoittuvaa pohjaratkaisua. Portaikon paikka tietysti ratkeaa aina sisäänkäynnin sijoittumisen mukaan.

Tämän viimeisen kuvan otin lähinnä esimerkiksi miten rintamamiestalon alkuperäinen ilme onnistutaan pilaamaan ylikokosilla uusilla ikkunoilla. Niistä tulee valmasti paljon valoa huoneisiin, mutta talon alkuperäinen ilme on kyllä onnistuttu pilaamaan.

Uuteen taloprojektiin Talo no 94 olen valmistanut pohjalevyt yhteenliimatuista parkettilaudoista, joista talo sitten lähtee nousemaan. Tämä talo näyttää olevan tyypillinen tasamaalle sijoittuva rintamiestalo, jossa korkean sokkelin tarvetta ei ole. Sokkelikerros onkin usein maastomuotoihin sovittettu, joten kellarikerrosta näihin on tosi vaikea valmistaa.

Projektin etenemistä voitte seurata blogistani kevään 2020 aikana.2 kommenttia:

Reborn Doll Collector's Dream Come True kirjoitti...

Tämä on niin jännittävä tämä projekti! Olen niin iloinen siitä, että se toteutuu, tällä talolla on minulle niin suuri tunnearvo.
Eniten iloitsen kuitenkin siitä, että kuntoutumisesi on lähtenyt hienosti käyntiin, ja että pääsit nopeasti hyvään hoitoon.

Unknown kirjoitti...

Strange "water hack" burns 2 lbs overnight

At least 160000 men and women are hacking their diet with a easy and SECRET "liquids hack" to drop 1-2lbs every night as they sleep.

It is very easy and it works every time.

Just follow these easy step:

1) Go get a drinking glass and fill it up with water half glass

2) Then follow this weight loss HACK

and you'll become 1-2lbs skinnier as soon as tomorrow!