Translate

maanantai 11. marraskuuta 2019

Pihamökki valmistui ja pääsi uuteen kotiin - Talo 93 alkaa nousta

Tämä taloprojekti oli jatkoa jo hieman aiemmin valmistuneelle rintamamiestaloprojektille. Molemmat tehtiin mittakaavaan 1:12, joten tilaa ne kyllä vaativat.

Nyt pihamökki on päässyt oikeaan ympäristöön rintamamiestalon pihamaalle. Kummassakin talossa varmasti riittää sisustamista samoin pihapiirin rakentelussa.

Piharakennuksen lähtökohtana oli tämä vanha valokuva ja tieto siitä että rakennuksessa on kaksi varastotilaa ja sauna puhuoneineen. Aika lailla mallinsa näköinen siitä lopulta syntyi, vaikka nukketalomittakaavassa aina joutuu vähän tinkimään yksityiskohdista.

Piharakennuksessa on magneetilla kiinnittyvä etuseinä, joka irtoaa kokonaisena paikoiltaan, jotta mökin sisätiloihin pääsee käsilksi. Rintamamiestalossa kolme seinää on toteutettu saranoituina,
jolloin sinnekin pääsee sisätiloihin sisustamaan.

Kummassakin talossa katto aukeaa saranoituna. Kuvassa rakentajakaverini tekemässä lopputarkastusta.

Talon valmistuttua alkaa jo seuraava projekti. Hämeenlinnalaisten Willa Vaski käsityötaloon tulisi saada pikkuinen nukketalo joulumyyntiin.


Nopeasti sain tehtyä parkettilevyn päälle mansarditalon rungon, josta tätä taloa lähdetään kehittämään.

Välikatto syntyy liimaamalla vaneerilevy runkorimojen väliin.

Seinät tehdään 3mm:n kovalevystä jotka on helppo tapetoida seinien ollessa vielä irrallaan.

Seinät kiinnittyvät runkorimoihin ruuveilla ja liimalla ja talo alkaa nopeasti hahmottua. Ehkä se vielä ehtii jouluksi valmistua.
Ei kommentteja: