Translate

lauantai 26. lokakuuta 2019

Pihamökkiin tulee myös valot

Pihamökki alkaa vähitellen hahmottua oikeaan muotoona. Tikkurilan helmi kalusteväreistä löytyi Starkin myyjän avustuksella sopiva punamullan sävy TVT 2691, jonka avulla rakennus alkaa muistuttaa alkuperäistä malliaan.

Mökissä on kaksi varastotilaa ja sauna. Etuseinä on kiinni magneetilla ja irtoaa yhtenä kappaleena, jolloin mökkiin pääsee myös sisälle, Usein näissä pihamökeissä ei ole lainkaan sähkövaloja, mutta tässä tapauksessa päätin kuitenkin laittaa mökkiin valot, niin sitä on hieman mukavampi sisustaa kuin pimeätä mökkiä.

Valaistuksen toteutan 5V:n USB-liitäntäisellä teipillä, jolla pystyy toteuttamaan himmeämmän valaistuksen kuin 12V:n teipeillä. Virtalähteenä voi käyttää mitä tahansa USB-laturia. Tämä teippi on alunperin tarkoitettu television taustavaloksi, jonka voi liittää tv-vastaanottimen USB liittimeen.

Tästä 5V:n teipistä voi leikata yksittäisiä ledejä suojavastuksineen. Myös yksittäisiä led komponetteja voi käyttää valoihin. Sopiva suojavastuksen koko 5V:n jännitteelle on 220ohmia.

Näitä teipistä leikattuja pätkiä voi ketjuttaa juottamalla palsen kumpaankin päähän johtimet. Tässä tapauksessa laitoin vain yhden ledin/huone, jolloin valaustus säilyy sopivan himmeänä tällaiseen vanhaan mökkiin.

Teipin pätkät liimaan talon tukirimoihin ja kattotuoliin kunkin huoneen kohdalle. Näin ne jäävät katseelta piiloon eivätkä häikäise käyttäjää.

Muutamalla ledillä saa pihamökkiin sopivasti valoa. Saunan villkuva tuli kiukaassa ja muuripadan alla on led-kynttilällä toteutettu. Nämä liitän vielä samaan virtalähteeseen kummatkin 220 ohmin suojavastuksen kautta. Näin kännykkälaturi voi tuottaa sähkön koko taloon.
Pihamökki alkaa olla lopullista kokoonpanoa vaille valmis.
Ei kommentteja: