Translate

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Pientä tuotekehittelyä - tekevälle sattuu

Ensimmäinen sarja nätä suurempia M 1:12 helloja tuli valmiiksi ja lähti samantien eteenpäin, uusiin koteihin.
 Hellat odottavat postitusta

Tätä sarjaa tehdessä madalsin hellaa hieman siitä protyyppimallista joka oli 20.5 cm korkea. Useissa valmistaloissa huonekorkeus on kuitenkin tasan  20cm, joten madalsin helloja ja tein koko sarjasta korkeudeltaan 19,5cm, jolloin sitä ei tarvitse väkisin työntää huoneisiin sisälle.

 Valokytkimet ovat hellan takana

Olin myös viisastunut prototyyppihellan rakentamisesta sen verran, että sijoitin molemmat kynttilät hellan taakse ja valitsin kynttilöiksi painonapilla toimivat led kynttilät. Prototyypissä toinen kytkimistä oli hellan alla ja vielä kaikenlisäksi liukukytkin. Hellaa piti aina kallistaa valojen kytkemiselksi ja samalla kaikki tavarat tippuivat hellan päältä pois. Nyt riittää että hellaa vetää hieman irti seinästä ja käynnistää uunit painonapeista.
Kun hellan sijoituspaikka talossa on selvinnyt, voi seinään painonappien kohdalle kiinnittää pienet napit esimerkiksi sinitarralla. Tällöin valo syttyy ja sammuu painamalla hellaosaa näitä nappeja vasten. 
Tätä voivat hyödyntää kaikki muutkin ledkynttilöitä tulisijoihinsa sijoittavat. Painonappikynttilää ei voi yleensä sijoittaa tulisijan pohjalle, sillä nappi on sen verran kohollaan, että koko hellasta tulee vino. Siksi olin prototyypissä laittanut sinne pohjalle liukukytkimellä toimivan kynttilän.

 Vasemmanpuoleinen on alkuperäisen mallin peilikuva

Helloja viimeistellessä huomasin että olin kasannut yhden helloista peilikuvaksi, sillä kokoan hellan liimaamalla uuniosan ja hellan toisiinsa, enkä tässä huiskeessa ollut huomannut vahtia tätä järjestystä. Tein hellan kuitenkin valmiiksi ja sillekin löytyi käyttäjä.

Viimeinen takaisku tuli sitten postikonttorissa. Suomen posti on juuri muuttamassa taksoitustaan ja olin alunperin ajatellut postittaa nämä kaikki maksikirjeinä, joka oli kustannuksiltaan vielä kohtuullinen tapa toimittaa tällaisia pikkupaketteja. Postin vaaka oli kuitenkin armoton, sillä kaikki painoivat pakkauksineen  511-536 g, kun maksikirjeen alimman hintaluokan painoraja on 500 g.

Totesin vain että tekevälle sattuu ja aloin kiltisti täyttää pakettikortteja postipaketeille, joina ne ilmeisestikin täytyy jatkossa postittaa. En aio kuitenkaan lähteä keventämään pakkauslaatikkoa, jotta saan ne edes ehjänä perille. 

Täytyy vain viedä tämä projekti loppuun ja sanoa niinkuin laulussa: "Ei aina käy niinkuin haaveillaan"Ei kommentteja: