Translate

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Nyt talossa sitten jo palavat valot

Tässä kotona tehdyn pienen 1:1 wc-ehostuksen sivussa kerkesin sitten jo kytkemään valoja. Parkkiosassa olin liimannut valosarjasta leikkaamani ledit suoraa kerrosten kattoon ja pääsin kokoamaan taloa lopullisen uskoonsa. 

Yläkertaan leikkasin valosarjasta jäljelle jääneitä yksittäisiä ledejä valoiksi. Johdinreitin tein ennalta valmistamistani johtokouruista, jotka tänne yläkertaan oli helppo kiinnittää, kun katto on vielä auki. Alakertaan minulla on jo maalattuina samanlaiset mutta en ole kiinnittänyt vielä kattoon sillä alakerran huonejärjestys on vielä kokonaan miettimättä. Valaisimiksi yläkertaan löysin pari kuohuviinipullon korkkia sekä portaikkovaloksi jonkun pesuainepullon korkin, jonne oli laitettu led sisälle.
Vaisimet johtimineen ovat paikoillaan odottamassa katon kiinnittämistä


Kaikki johtimet keräsin talon taakse, jossa kierrän kaikki +johtimet ja -johtimet omiin nippuihinsa ja varmistan liitoksen vielä juottamalla. Yhtä hyvin tässä voisi käyttää sokeripalaa, jonka voisi kiinnittää varmistamaan yhteenkierrettyjen johtimien liitosta.


 Nyt lähes koko talossa palaa valot

Paristokotelon kytkimeen tulen sijoittamaan saunan viereen rakennettavaan puulaatikkoon jossa se on helposti saatavilla myös paristojen vaihtoa varten.

Alakerran valot teen vasta ensiviikolla, kunhan ensin saan jostäkin käsiini wc-kaluston, jota en hölmö tullut ostaneeksi silloin ennen joulua, kun Minimaailma piti liikettä Hämeenlinnassa. Silloin vasta pääsen suunnittelemaan alakertaa, sillä wc on kuitenkin lähes tärkein paikka näissä lasten nukketaloissa.

Ei kommentteja: