Translate

tiistai 26. marraskuuta 2013

Paluu arkeen - Bauhausin puulaatikko alkaa jo näyttää kunnon talolta

Espanjalaisen parvekkeen voin jättää vielä tulevaisuuden haaveeksi, sillä näitä keskeneräisiä puulaatikko taloja on jo kolme, kaksi pientä ja yksi vähän suurempi. Ne pitäisi viedä myyjäisiin jo parin viikon päästä, joten alkaa jo olla vähän kiire.

Suomalainen parveke

Pientä lisämaustetta projektille antoi se, että marraskuun alussa ensin teki printteri tenän ja sitten vielä tietokoneeni kaatui win 8 päivityksen jälkeen, jolloin menetin myös kaikki vanhat kuvat, myös tapettimallit, joita olin ajanvarrella keräillyt. Kirjojeni käsikirjoitukset olin onneksi ehtinyt tallentaa SkyDrivelle ja tikkuun turvaan.

Tapetit löysin suht vaivatta nukkisharrastajien facebook-sivustolta ja koneenikin sain vielä toimimaan. Talojen tapetit printtasin uudella printterillä ja kiinnitin ihan perinteisella tapettiliisterillä seiniin.

Pikkulaatikoissa olin ratkaissut kantolaatikoiden kädensijojen peittämisen siten, että tein niiden kohdille ikkunat. Tässä suuremmassa kädensijat sattuvat lattian kohdalle. Alakerrassa peitin aukon vain lattiamatolla. Yläkertaan olin päättänyt kokeilla parveketta, jolla aukon voi mukavasti peittää.

Olin jo aiemmin leikannut kantokahvan kohdalle aukon, johon nyt piti vain sahata sopivan kokoinen levyn palanen parvekkeeksi. Ennen kiinnittämistä porasin myös kaidepylväille 3,5 mm:n reiät. Liimasin levyn reunoista aukkoonsa ja laitoin vielä alle yhden rimanpätkän tueksi. Levy oli hieman alkuperäistä laatikon seinäämää ohuempi, mutta reunan voi tasoitella pakkelilla, eikä katossa oleva pieni epätasaisuus juuri näy käyttäjälle. Parvekkeen kaidepylväät leikkasin shaslik tikuista ja kaiteen tein näistä bilteman sytykerimoista.

Yläkerran lattiaksi liimaan palasen muovimattoa, jolloin paikkauslevyn erivärisyys ei enää näy ja parveke on oma kokonaisuutensa, jossa on kivipinnan näköinen lattia. Yäkertaan olisi myös voinut hyvin tehdä lautalattian bilteman rimoista. se olisi samalla kinnittänyt parvekepalan entistä tukevammin aukkoonsa. Tästä luovuin kuitenkin aikapulan vuoksi. 

Seuraava projektin vaihe on vielä saada näihin pikkutaloihin valot ennen niitä joulumyyjäisiä.

Ei kommentteja: