Translate

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Polystyreenilevyjen saranointi näyttää onnistuvan

Koskaan aiemmin en ole yrittänyt saranoida polystyreenilevyja, mutta näin se näyttäisi onnistuvan. Itse levyyn ei saranoita voi kiinnittää, mutta näiden puukehysten avulla se näyttää onnistuvan.

Kirkon toinen pääty ja sivuseinä aukeavat, jotta kirrkosalia pääsee kalustamaan. Toinen pääty ja sivuseinä liimataan kiinni kirkon runkoon.

Kumpaankin avattavaan seinään uputetaan puukehikko, joka liimataan sitten paikoilleen. Saranointi on jo ennalta testattu pelkän puukehikon avulla.

Puukehikko upotetaan levypinnan tasolle ja tehdään varovasti tilaa kehykselle, jotta siisti levypinta sailyisi mahdollisimman ehjänä.

Japaninsaha, mattoveitsi ja puukko ovat tässä vaiheessa tarpeen. Parhaaksi työkaluksi osoittautui kuitenkin teräväksi hiottu fileointiveitsi, jolla pystyi poistamaan kapean riman vaatimat kolot tarkasti.

Saranoidut levyt sovittettiin vielä paikoilleen, talorunkoon kiinni.

Nyt on ehkä hankalin vaihe tässä kirkkorakennuksessa ratkaistu. Seuraavan on sitten kattotuolien ja torniosan valmistus, mutta se on jo vähän perinteisempää rakentamista.


3 kommenttia:

Paivinblogi kirjoitti...

Kätevä ratkaisu saranointiin.

Jorma kirjoitti...

Kiitos Päivi. Vielä ehkä helpompi olisi ollut levyjen kehystäminen rimoilla, mutta en halunnut rimojen näkyvän ulkoseinissä,jotkä myöhemmin käsitellään kivipinnoiksi, niin piti tehdä tällainen ratkaisu.

paleredrose kirjoitti...

Hieno rakennusprojekti meneillään siellä. Jäin mielenkiinnolla seuraamaan. Terkuin Katja