Translate

tiistai 20. maaliskuuta 2018

Kirkkorungon viimeistelytöitä - nyt on vuorossa portaat

Kirkot on usein sijoitettu hieman muuta ympäristöä korkeammalle, jotta ne olisivat aina kylän tai kaupungin näkyvällä paikalla.

Tässä kirkko odottelee vielä sokkelia, joka nostaa koko rakennuksen portaikon korkeudelle, selvästi irti maasta. Portaat tein polystyreenilevystä, jota oli helppo työstää ja mista saa hyvin tehtyä kivisen näköisen portaikon. Kirkkorakennuksen katto on vielä pahvimalli, jonka perusteella leikkaan lopulliset kattolevyt.

Tästä kuvasta näkyy hyvin, että päädyn tukipalkin katkaisu auttoi. Nyt kirkon päätyyn mahtuu suurikokoinen alttaritaulu hyvin, eikä kattopalkisto häiritse. Tämä taulu on lainattu Turun tuomiokirkosta.

Sisäänkäynnin päälle tulee urkuparvi urkuineen. Urkuja ei ollut käytettävissä sovitukseen, mutta tein samankokoisen palan näistä vaahtomuovilevyistä.

Tässä vaiheessa uskalsin jo kiinnittää saranat lopullisesti paikoilleen ja avautuvien seinien lukitukseen tuli magneettisalvat, jotka pitävät seinät hyvin kiinni. Magneetisalpa tulee sijoittaa niin että lukituskappaleen saa kiinni seinän puurunkoon. Polystyreenissä salpa saattaa pysyä liimalla, mutta kiinnitys on epävarma.Ei kommentteja: