Translate

torstai 29. maaliskuuta 2018

Polystyreenikirkko valmistui - Loppukäyttäjä hioo sitten yksityiskohdat.

Tämän kirkon paras puoli on se että suuresta koosta huolimatta sitä pystyy helposti yksin nostelemaan ja siirtämään paikasta toiseen. Materiaaalivalinta aiheutti omat haasteensa, koska pehmeää periksi antavaa materiaalia ei voi sellaisenaan käyttää kantavana rakenteena.
Saranoinnin kanssa syntyi viimehetken ongelma joka paljastu vasta ruuvattuani ulkokaton paikoilleen.

Viimeistelyvaiheessa jouduin poistamaan kirkkosalin harjakaton kattoylitykset, jotka olisivat tuoneen hieman lisää ilmettä ulkonäköön. Tornipääty oli kuitenkin saranoitu aukeamaan ja katon ylistys esti paksua seinää aukeamasta lainkaan.

Jouduin lisäksi hieman työstämään sarananpuoleista kattolapetta, jotta paksu seinä ylipäätään mahtuu aukeamaan kattolappeen alla.
Tässä alkuperäiskuvassa kirkkosalin katon lape ulottyy osittain tornin ympärille, mutta aivan tällaista en siitä saanut päätyseinän avautumisvaatimuksen vuoksi.

Joka tapauksessa nyt kirkon runko on valmiina ja sekä pääty että toinen suorista seinista avautuvat saranoituina ja kirkkoa pääsee hyvin sisustamaan. 
Kattoholvi peittää kattotuolit näkyvistä ja ainoastaan muutama kattopalkki jää kirkkosaliin näkyville.
Tämä kirkko lähtee tällaisena puolivalmiina loppukäyttäjälleen, joka muuttaa varmasti kirkon ilmeen aivan toisenlaiseksi pintakäsitelyn ja sisustuksen avulla.

Kirkon tulevia vaiheita ja elämää voi jatkossa seurata täältä: Tuulikin kirkko.


Ei kommentteja: