Translate

lauantai 2. marraskuuta 2013

Kolmas laatikkotalo on harjassa

Kattomuoden valinnan jälkeen sain nopeasti myös kolmannen laatikkotalon harjakorkeuteensa. Ennalta tehdyn pahvimalllin avulla oli helppo leikata oikeanmittaiset rimanpätkät kattotuoleiksi. Myös tarvittavat riman päiden viistämiset voi piirtää sen mallipahvin päällä, niin ei tarvitse arvailla kulmia. Liitin kattotuolinkappaleet puutappiliitoksilla toisiinsa. Kuivumisen ajaksi katttotuolit kannattaa vielä kertaalleen asetella kunnolla mallipahvin päälle, jotta kaikista kulmista tulee halutun näköiset ja kattotuoleista symmetriset.
Kattotuoliliimaus kannattaa kuivattaa mallineen päällä

Laatikkoon porasin vielä kulmiin 6mm:n reiät liimapuutappeja varten. jotta kattotuolit voi kiinnittää muuhun talon runkoon. Tulevaa parveketta varten leikkasin kaantokahvan kohdalle aukon johon myöhemmin liimaan parvekkeen. Kurkihirren sahasin puisesta harjanvarresta kuten monissa muissa aiemmissa taloissani. Siitä on hyvä ja tukeva nostella taloa, kun sitä tarvitsee siirrellä.

 Puulaatikko alkaa pienillä muutoksilla muistuttaa nukketaloa

Toisen kerroksen lattiaa varten liimasin pienet rimanpätkät laatikon seinille. Näiden varaan oli helppo leikata rakennuslevysta 2. kerroksen lattia.

Pikkutalot odottelevat jo sähkötöiden alkamista

Toiseen pienemmistä taloista ehdin jo tulostaa netistä tapettia alakerran seinille ja nyt voin pyhinä sitten vaikka viettää kolmen talon samanaikaisia harjakaisia. Tämä kokeilu on ainakin osoittanut sen että tällaisia valmiita laatikoita voi hyvin käyttää oman rakentamisen lähtökohtina, varsinkin jos sattuu saamaan niitä puisia viinilaatikoita joululahjaksi. Tässä vaiheessa ehtii vielä hyvin käynnistää joululahjaksi tehtävän talon rakentamisen.

Ei kommentteja: