Translate

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Liesirakentelut senkun vain jatkuvat

Uuden talon käynnistäminen antaa vielä odottaa, kun tuli vielä näitä lieden ja tulisijojen rakenteluja väliin. Uusia liesiä tuli taas tehtyä pieni sarja ja juuri sen valmistuessa sain ilhduttavan kuvan, jossa liesi oli päässyt jo omaan asuinympäristöönsä muumimamman käyttöön.

Muumimamman keittiö - Meri Leppämäki

Nämä keittiösetit näköjään hieman muuttuvat joka sarjan kohdalta. Se alkuperäinen Marmorilevy on jo aikoja sitten loppunut ja nykyisin hellan tasopinta on harmaata kivijäljitelmää ja nyt tähän viimeiseen sarjaan löysin uuninluukun siihen pullauunin eteen. Se tosin on vain liimattu eikä aukea.
Tämä viimeinenkin sarja on tehty samoilla mitoilla, mutta näyttää taas hieman erinäköiseltä.
Viimeisimmät uunit ovat nyt tämän näköisiä

Työpajan nurkassa rimat odottelevat jo talonrakennuksen alkamista. Yksi ongelma on vielä ratkaisematta, sillä en haluaisi hoylätyistä rimoista koottavan hirsiseinän näyttävän liian sileältä. Tuli mieleeni, että jostain pitäisi löytää iso joukko pikkupoikia veistelemään hieman koloja näihin rimoihin. Pojat voisivat esimerkiksi kokeilla ensimmäisen puukkonsa terävyyttä, jotta seinistä saataisiin hirsiseinän näköisiä.

Pahimmassa tapauksessa joudun itse vuoleskelemaan, jotta seinät alkavat näyttää käsin veistetyiltä hirsiltä. Katsotaan miten projekti lähtee käyntiin.

Tässä näitä projekteja mietiskellessä satelee vielä tunnustuksiakin harrastajilta jotka kaikki ovat minua etevämpiä sisutushommissa tässä taas yksi esimerkki Villa Karla juuri kun olin tämän muumikuvan löytänyt lähinnä näiden hellojen käyttöesimerkkinä.

5 kommenttia:

Karla kirjoitti...

Hieno liesi! Sinulle on tunnustus minun blogissani, käy katsomassa. :)

Jorma kirjoitti...

Kiitos Karla, Kiva saada tunnustuksia joita olen kyllä saanut jo liiankin kanssa siellä nukkisharrastajien sivustoilla. Kateeksi käy kun te kaikki muut teette niitä sisustuksia.

Pohjatar kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pohjatar kirjoitti...

Lähtisiköhän joku lähikoulu yhteistyöhön. Kannattaa ainakin kysäistä. Samalla voisit innostaa oppilaita kädentaitojen maailmaan. ;) PS .Olipas tällä kertaa hankalaa tää kommentin lähettäminen - pitäisköhän mennä silmälääkäriin, jotta näkis nuo varmisteet kunnolla. :(

Jorma kirjoitti...

Omat lapsenlapset tulevat seuraavana viikonloppuna käymään.
Täytyypä testata Jooa 8v ja Markus 14 v.