Translate

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Uudelleenkasaus

Nämä nukketalohoimmat on vähän tällaista pura ja kokoa leikkiä, mutta nyt talon rungon alkaessa pikkuhiljaa hahmottua, voi perusrungon jo turvallisesti kasata ja liimata kaikki osat yhteen.
Lattialevyjen ollessa vielä irrallaan, kannattaa mahdollinen porrasaukko sahata tässä vaiheessa. Se voi tehdä vielä myöhemminkin, mutta valmiiseen talorunkoon reikiä on hieman vaikeampi tehdä.

Rungon osat liimataan nyt liimapuutappien avulla kiinni toisiinsa. Tähän taloon tulevan sokkeliosan laatikkoa varten olen laittanut ylimääräiset vaakarimat 2kpl sokkelin pojalle ja yhdet kummallekin sivustalle ohjaamaan sokkeliin tulevan tarvikelaatikon kulkua. Yksi vaihtoehto on myös tehdä laatikolle oma pohjalevy, joka on kerroslevyjen kanssa samanlainen. Tällä rimaratkaisulla säästetään hieman painossa. Lisäksi jos tähän sokkelilaatikkoon jostain syystä kyllästyy, on se helppo irroittaa katkaisemalla runkorimat nurkista poikki.
Liimapuutapit saavat jäädä selvästi näkyville, sillä ne voidaan, liiman kuivuttua, katkaista ja hioa runkorakenteen kanssa tasan. Katon harjan muotoa voidaan vielä tässä vaiheessa muuttaa tekemällä uudet harjakappaleet esimerkiksi jyrkempi tai mansardikatto.

Ennen liimojen kuivumista kannattaa varmistaa, että talo on kaikilta osin suorakulmainen, ettei myöhemmin tule ongelmia jatkotöissä.


Ei kommentteja: