Translate

tiistai 29. marraskuuta 2016

Pienen lomailun jälkeen alkoi taloja valmistua vauhdilla - Talot 67, 70 ja vielä numeroimaton x valmistuivat

Syksyn loskan keskellä lomailu auringon lämmössä Teneriffalla piristi kummasti. Syksyn loskan keskeltä steppailu 25 asteen lämmössä toi mukavasti kesäiset tunnelmat alkavien lumisateiden ja pakkasten välille.
Kuvassa näkymä La Pazin kaupunginosasta Puerto de la Cruzin keskustaan

Nyt tuli puhtia tehdä vielä hieman keskeneräiset talot valmiiksi. Talo no 67 lähti uudelle omistajalleen, toimitettavaksi virolaiselle pikkuprinsessalle joululahjaksi.
Talossa on paristokäyttöiset valot ja se on myös kalustettu, käteen sattuneilla huonekaluilla.

Talon katto aukeaa saranoilla ja etuseinä irtoaa kokonaan leikkejä varten avoimeksi. Seinä on kiinni talon rungossa magneetilla.
Talo 70 on ollut tämän syksyn vaativin projekti. Se on rintamamiestalo, joka on tehty aikalailla nukkekotiyhdistyksen talopiirustusten mukaan mittakaavaan 1:12. Talo on kuitenkin alkuperäistä mittakuvaa hieman syvempi.
Talon katto on saranoitu ja kolme alakerran seinää on kiinnitetty magneeteilla, joten koko talon alakerran saa auki kalustamista varten. Yläkerran pitkä väliseinä on toteutettu matalana ja irroitettavana kalustuksen helpottamiseksi. Myös kuistiseinä irtoaa ja kuistin katto on irrallinen.
Portaikon alle tuli pieni vaatehuone, jota pääsee helposti varustelemaan irroitettavan päätyseinän kautta. Oikeissa rintamamiestaloissa tässä kohdin on usein ollut kellarikerrokseen johtava ovi.

Kiinteinä kalusteina taloon tuli keittiöön vanha liesi sekä yksi pönttöuuni ruokailuhuoneeseen. Koko talossa on verkkokäyttöinen 12V:n led valaistus. Lieteen ja pönttöuuniin otetaan sähköt samasta muuntajasta.
Olohuoneeseen on valmiiksi tuotu 12V:n pistorasia myöhemmin liitettäviä lisävalaisimia varten. Talo lähti uudelle omistajalleen tänään. Hieman tuli hakea olo, kun melko pitkäaikanen kaveri lähti uuteen osoitteeseen.

Edellistä viimeistekllessä syntyi ny lomaltapaluuviikonaikana, vielä numeroimaton talo x, joka lähti tänään paikallisten käsityöntekijöiden  VaSki ry joulupuotiin myytäväksi.

Tässäkin talossa on pariistokäyttöiset valot valaisemassa tulevan haltijansa huoneita.

Taloja varustellessa huomasin, että joudun vielä pikaisesti tekemään sohvakalustoja näihin pikkutaloihin ja tein viime viikolla nopeasti pienen sarjan yksinkertaisia sohvakalustoja 8 mm:n vanerista tässä blogissa joskus kaun sitten julkaisemani yksinkertaisen ohjeen mukaan. Neljästä vanerin kappaleesta syntyy sekä sohva että nojatuolit. Tässä tapauksessa peruspala on 5x5 cm ja sohvassa 5x10 cm.

2 kommenttia:

Paivinblogi kirjoitti...

Rintamamiestalo näyttää todella hyvältä!

Jorma kirjoitti...

Kiitos Päivi kommentistasi. Katsotaan mitä syntyy seuraavaksi. Taas pitäisi lähteä rintamamiestaloa pystyttämään.