Translate

maanantai 30. maaliskuuta 2015

TALO No:58 - PARKKITALO - Nyt se on valmis

Tämän talon tein kokeeksi Hemtexistä löytämistäni pienistä puulaatikoista. Näitä liimasin kaksi päällekkäin ja varsinainen talo osa oli jo melkein valmis. Tietenkin kantokahva-aukkojen poistamiseen sekä ovi ja ikkuna-aukkojen työstämiseen meni oma aikansa, mutta periaatteessa tällä tavalla pääsee suhteellisen helposti alkuun nukketaloharrastuksissaan.

Aiemmista parkkitaloistanoi olin jo oppinut että pikkupojille tuntuu olevan tosi tärkeätä autojen ajaminen toiseen kerrokseen, joten tein parkkiruudut vain toisen kerroksen tasanteelle. Tällä kertaa tein ajorampista pitkän ja suoran rampin, jolloin sitä pystyy käyttämään myös vauhtiratana pienille autoille. Parkkitalo on mitoitettu Matchbox kokoisille pikkuautoille ja talon katolle on tehty kenttä pikkuhelikoptereita varten. Ajorata-, parkkiruutu- ja helikopterikenttämerkinnät on maalattu Tikkurilan pimeässä hohtavalla turvamerkintämaalilla.

Parkkiradan sisäänkäyntiin tein nousevan puomin. Puomi aukeaa kortilla ja puomin sisällä oleva mikrokytkin vaihtaa liikennevalon punaisesta vihreäksi. Nyt kun ramppia on tarkoitus käyttää myös vauhtiratana, vaihtuu myös parkkitason valo vihreäksi silloin, kun puomi on ylhäällä. 

Koska talo on tulossa pikkupojan leikkeihin, yritin saada taloon myös joitakin aktiivitoimintoja tekemalla kaikki valot kytkettäviksi. Kumpaankin kerrokseen voi sytytyttää valot erikseen samoin kuin parkkitason alle sijoitettuun pesu- ja korjaamopaikkoihin. 
Korjaamoon löysin sattumoisin hitsausvaloksi villkuvalolla varustetun auton venttiilihatun, joka kytkeytyy vilkkumaan, kun auton ajaa rampille.
Pesupaikalle laitoin väriä vaihtavan diskopallon, jota voi ohjata pesukoneen viereen sijoitetulla kytkimellä, joka säätää valon vilkkumisnopeutta. Näin saadaan aikaan kolme eri pesuohjelmaa. Pienet maalitelat toimivat hyvin pesuharjoina.
Pesupaikka ja korjaamo kytkeytyvät aktiivisiksi vasta, kun niiden valot on sytytetty etupaneelin kytkimistä.
Kytkinkenttään sijoitin vielä pääkytkimen, josta aina saa talon kaikki valot pois päältä riippumatta muiden kytkimien asennosta. Pääkytkimestä syttyvät helikopterikentän lentomaston valo sekä parkkitason mainosvalo, jotka pysyvät kytkettyinä vaikka huonekohtaisia valoja napsutellaan päälle ja pois. Pinnalle tulevat johdot on piilotettu muovisen asennuskourun sisään.


Koko talo toimii paristokäyttöisenä ja paristokotelo paristoineen on sijoitettu ajorampin alle, josta on helppo vaihtaa taloon paristot. Parkkitason lisäksi tein taloa kiertävän parvekkeen, jossa asukkaat voivat ulkoilla ja jota voi käyttääesimerkiksi pienten eläinten tai sotilasfiguurien ulkoislupaikkana. Kantokahvasta taloa on helppo siirtää paikasta toiseen ja paristokäyttöisenä se toimii missä tahansa, eikä myöskään houkuttele pikkulapsia etsimään pistorasioita sähköjen kytkemiseksi päälle. 


Yläkertaan lisäsin vielä takan ja alas keittiöön tein yksinkertaisen työpöydän laminoimalla pienen puupalikan päälle. Pojat kokkailevat ehkä hieman tyttöjä vähemmän, joten luulisin tämän riittävän, kun perusfunktio on toimia parkkitalona. 

Video antanee kuvan talon toiminnoista

Kaikkea haluamaani en saanut sopimaan mukaan, sillä olin haaveillut saavani mukaan vielä autojen tankkaupisteen, saunan ja pikku uima-altaan, mutta ne eivät vaan yksinkertaisesti mahtuneet mukaan.Tämä toivottavasti tällaisenaan antaa joitakin virikkeitä pikkupoikien leikkeihin.

 Talo 59 on rakentumassa hyvin samankaltaiseksi tämän parkkitalon kanssa


Olen tässä rinnalla valmistellut jo seuraavaa parkkitaloa joka syntynee heti perään se on tulossa omille lapsenlapsilleni ja siitä tulee todennäköisesti lähes samanlainen, ellen sitte keksi matkalla jotain lisukkeita mukaan. Siitä sitten jatkossa.


Ei kommentteja: