Translate

torstai 2. lokakuuta 2014

Talo N:53 alkaa nousta

Näiden erilaisten laatikko- ja valmistalokokeilujen jälkeen teki taas mieli kokeilla hieman perinteisempää tekniikkaa ja seuraava talo alkaa nousta vielä jouluksi. Tämä talo on kooltaan 35x55 cm ja kaksikerroksinen. Esikuvana on joskus kauan sitten tekemäni Vanessan talo.


Vanessan talo

Materiaalina on tällä kertaa vanhat keittiön kaappien ovet (lastulevy) lattioina ja runkona 15x15 mm höylätty mäntyrima. Seinämateriaaliksi käytän 3 mm kovalevyä ja takaseinästä tulee kaksinkertainen ns. sandwich rakenne sähköasennuksia varten.

VAnha malli helpotti osien hahmottamista ja akkiä tarvittavat osat oli sahattu ja samalla maalasin rimat ja katon varmuuden vuoksi valkoisiksi. Sahasin myös porrasaukon ennen talon kokoamista, sillä tässä vaiheessa se on huomattavasti helpompaa.

 Ainon talon osat ennen kokoamista

Puolen tunnin porailun ja liimauksen jälkeen talo olikin jo rungon osalta kasassa. Kiinnitin runkorimat lattioihin samoinkuin harjahirret 6mm:n liimapuutapeilla toisiinsa. Tässä vaiheessa ei tarvittu kuin poraa puutappeja ja liimaa.


Ainon talo saavutti harjakorkeutensa aamupäivän aikana

Loppu onkin sitten pikkunäpertelyä, mutta kyllä tämäkin talo varmasti jouluksi ehtii.  Tästä lähtee se työläin vaihe. Monet jatkavat tästä koko loppuikänsä vaihtaen vielä kalusteitakin vuoden aikojen mukaan. Minun tavoitteeni on saada se perusrakenteiltaan kuntoon ja luovuttaa sitten uudelle käyttäjälleen.

Tässä rinnalla syntynee vielä se erikoisen Lunby talon alakerta laajennus, jolle en sen kummemmin ole antanut numeroa, koska se on vain valmiin talon laajennus. Lisäkerros jäi odottamaan tietoa ikkunoiden koosta. Seiniä ei kannata laittaa paikoilleen ennenkuin ikkuna-aukot on tiedossa.

Ei kommentteja: