Translate

maanantai 23. kesäkuuta 2014

50 000 katsojan raja rikkoutui

Kiitos kaikille palstani seuraajille kiinnostuksesta tähän pieneen puuhasteluun pikkuisten talojen parissa. Alkujaan olin ajatellut vain laittaa jotain itselleni muistiin, jotta muistan millaisia ratkaisuja olen tehnyt. Kun ensimmäinen nukketalokirjani "Pieni Nukketalokirja" herätti kiinnostusta harrastajien parissa, päätin että voin hyvin jakaa näitä nukketalon rakentamiseen liittyviä ajatuksiani myös täällä netissä. Koskaan en olisi arvannut että kiinnostus on näin valtavaa. Parissa vuodessa 50000 katsojakertaa näillä pikkuruisen harrastajajoukon sivuilla on ainakin itselleni yllätys.


Myös tämän harrastuksen kansainvälisyys yllätti, sillä vaikka sivustoni on suomenkielinen on se kerännyt katsojia ympäri maapallon. Katsojia on ainakin 63 eri maasta, lähes kaikillä kielillä. Seuraamista ehkä helpottaa jonkun verran Googlen kääntäjäpalvelu, jonka olen kytkenyt osaksi sivustoni ominaisuuksia, kun en enää jaksanut pitää englanninkielistä blogia tämän rinnalla.
Jannan talo, talo no 1
Koko harrastus alkoi varsin pienestä sillä sain aikoinaan muutaman LED polttimon kaveriltani, joka kysyi: " Keksitkö näille mitään käyttöä? ". Puolisen vuotta nämä ledit pyörivät pöytälaatikossani kunnes ne alkoivat näyttää nukketalon lampuilta, sillä pojantyttäreni oli juuri täyttämässä 5v ja jotain piti saada syntymäpäivälahjaksi. Ensimmäinen taloni nousi sitten yrityksen ja erehdyksen kautta pystyyn ja on edelleen muistoissani paras taloni ja vielä lähes kymmenen vuoden lasten leikkien jälkeen se on kunnossa ja kaikki valot toimivat, kiitos led-tekniikan.
Led-valot valmistaloon sovellettuna

Sittemmin olen asentanut led-valot lähes kaikkiin taloihini, sillä varsinkin lasten leikeissä on tärkeätä että lelut ovat sähköturvallisia ja kestävät käyttöä. Nykyisin kuitenkin joutuu ledejä käyttäessään myös ideoimaan ja rakentamaan vielä valaisimet itse, vaikka markkinoille on jo tullut joitakin paristokäyttöisiä nukketalovalaisimia, joiden valoteho vielä on liian heikko valaisemaan koko taloa.




Nyt, kun olen rakennellut taloja lähinnä joidenkin harrastajien tilausten pohjalta, olen päässyt kokeilemaan ratkaisuja joihin en ehkä oman mielikuvitukseni turvin olisi edes päätynyt. Esimerkkeinä kuvissa olevat muumitalo, kivilinna, hirsinen mummon, mökki sekä neljäkerroksinen kerrostalo.


Lisää kuvia toteutuneista taloprojekteistani löytyy nettiin tallentamastani Kuva-arkistosta, sekä kirjoistani, joita ainakin Suomessa saa nettikirjakauppojen lisäksi myös kirjastoista.

Viimeisin kirjani "Uusi Nukketalokirja" ilmestyi vuoden 2013 lopulla. Kansainvälisiä harrastajia varten olen tehnyt ensimmäisestä kirjastani myös englanninkielisen version "The Dolls House ABC"

Kirjani sekä tämän palstani tiedot olen tehnyt periaatteella, että kaikkia teksteissä mainittuja ideoita saa vapaasti kopioda jos niistä vaan on jotakin hyötyä. Palstan ylläpitoa jatkan niin kauan kuin uusia projekteja tulee vastaan ja jaksan näitä vielä rakennella. Sen jälkeen tekstit olkoot perintönä alan harrastajille.

Tällä hetkellä kaksi pikkutaloa on vielä kesken odottamassa sähköistystä, joten niistä varmaankin teksti sitten aika pian jatkuu.

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Onnea!
Jorma olet jokaisen katsojan ansainnut.Tämä on todellinen tietopankki nukkistelijoille.
Jatka vaan samaan tapaan.

Jorma kirjoitti...

Kiitos Maija, eiköhän näitä mökkejä vielä muutama synny lisääkin.