Translate

perjantai 19. tammikuuta 2018

Kokoonpanon kriittisin vaihe on portaiden sovitus

Tämä talo alkaa nyt vihdoin jo näyttää rintamamiestalolta, kun kaikki kiinteät ulkoseinät ovat paikoillaan.

Vahvistin seinien kiinnityksen liiman lisäksi muutamalla ruuvilla. Ulkomaalaus on joka tapauksessa vielä tehtävä kertaalleen, jotta betoniseinäksi liimatun hiekkapaperin keltainen sävy ei pääse kuultamaan maalin alta. Samalla tulee maalattua ruuvinkannat piiloon.

 
Olin suunnitellut portaikon siten, että portaiden yläosa kiinnittyy välikattoon ja alaosa avautuu kuistin mukana. Näiden kahden osan tulee osua yhteen kun etuseinä suljetaan. Sijoitus on todella kriittinen, joten päätin kokeilla tätä sovitusta, vaikka etuseinäkappale menikin pilalle oman sahaukseni vuoksi.

Tässä vaiheessa piti vain uskoa, että onnistun tekemään uuden etuseinän tarkasti tämän mallineen avulla. Vaatii aina hieman rohkeutta lähteä tekemään muutoin jo valmiiseen taloon aukkoja. Onnekseni en ollut sijoittanut valaisimia tai sähköjohtoja tämän aukon kohdalle.

Portaat näyttävät sopivan paikoilleen ja puolikkaat osuvat toisiinsa etuseinää suljettaessa. Rintamamiestaloissa portaikko on usein sijoitettu talon päätyyn missä on helpompi toteuttaa tällainen kerroksesta toiseen siirtyminen ja ottaa samalla kattolappeiden kaltevuus huomioon.

Tällä kertaa sovitus onnistui sen verran hyvin, että uskalsin liimata portaiden yläosan jo paikoilleen. samalla, kun ryhdyn tekemaan taloon kokonaan uutta etuseinää piloille sahatun tilalle.Ei kommentteja: