Translate

maanantai 16. helmikuuta 2015

Mistä on pienten poikien talot tehty ?

Hellojen yllättävä suosio sai hieman työpajani järjestystä sekaisin ja poikien taloprojekti on jatkunut enemmän kirjoitupöytätyönä, sillä juuri tällä hetkellä työpajaan ei mahdu kuin osittain koottuja helloja ja hellan osia.

Talojen asukkaat löytyivät

Yllättäen ensimmäinen suurempi vaikeus näiden talojen kanssa oli löytää sopivia poikanukkeja, sillä kaikki kauppojen hyllyt näyttävät olevan täynnä nukkeja, jotka lähes poikkeuksetta ovat tyttöjä. Tampereen nukkekotimessut 14.02. pelastivat sen verran, että sieltä löytyi muutama poika, joita voin käyttää tulevien talojeni asukkaina. 
Joku tosin jo ehti huomaamaan, että mittakaava ei ole oikea koska löytämäni nuket kuuluvat Lundbytalojen valikoimiin. Tässä tapauksessa sillä ei liene niin suurta väliä koska mittakaavat menevät tässä talossa joka tapauksessa hieman sekaisin, sillä teen parkkihalliosan matchbox autoille ja varsinainen asuinosa on mittakaavassa 1:12.

Lähden tavoittelemaan taloihin enemmän aktiivista toimintaa kuin oikeaoppista mittakaavaa. Tätä ajatellen olen kuvitellut tekeväni taloihin huonekohtaiset valokytkimet ja kaikkea pientä yllättävää kytkimien taakse. 

 Poikien taloihin tulee kytkimiä ja mikrokytkimiä ohjaamaan valoja

Yllättäen sain radioamatööriystävältäni mielenkiintoisen kiinalaisen postimyyntiliikkeen netti osoitteen, http://www.miniinthebox.com. Sieltä löytyi kaikkiea mukavaa tarviketta vilkkuvia led valoja myöten. Suomesta, varsinkin täällä jo hieman kehäkolmosen ulkopuolella, tällaisten tarvikkeiden etsiminen on aika tuskallista ja löytäminen joskus jopa mahdotonta. 
Postin viimeinen hinnankorotus teki tällaisten pikkutarvikkeiden tilaamisesta myös tosi kallista, sillä minimi pakettimaksu Suomessa on viimeisen hinnankoriotuksen jälkeen 7,90€. Kiinasta nämä tulivat ilman postikuluja reilussa viikossa.


Nyt on helppo lähteä jo suunnittelemaan talojen sähköistystä, vaikka työpajani ei sallikaan vielä talojen kokoamista, sillä kaikki paikat ovat nyt juuri täynnä eri kokoonpanovaiheessa olevia helloja.

Pojat tutustumassa tulevan työmaan nykytilanteeseen

Talojen toiminnot alkavat pikkuhiljaa hahmottua ja kohta toivottavasti pääsen jo raivaamaan tilaa ensimmäiselle talolle, sillä sormia alkaa jo syyhyttää nyt kun kaikki tarvikkeet on jo suunnilleen hankittu.

Ei kommentteja: