Translate

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Uusi projekti

Helmi-maaliskuun aikana tulisi tehdä 5 kpl tällaisia perusmökkejä, joita sitten tilaajat lähtevät itse sisustamaan. Seuraan tässä blogissä näiden valmistumista sekä mahdollisia mutkia matkassa mikäli sellaisia ilmaantuu.


Hämeenlinnassa materiaalivalinta lattioiden ja talon rungon osalta hieman muuttui alkuperäisestä, sillä paikallinen Kantolan Parketti on osoittautunut hyväksi materiaalilähteeksi. Nyt teenkin lattiat kokonaisuudessaan yhteenliimatuista parkettilaudoista, jolloin ainoastaan seinät tarvitsee tehdä levyistä. Myös rimarakenne tulee helpommaksi, kun vaakarimoja ei lainkaan tarvita. Muutoin noudatan oman nukketalokirjani ohjeita, koska irrotettavat seinät ovat osoittautuneet tosi hyväksi ratkaisuksi talon sisäpintoja käsiteltäessä.Rungon teen näissäkin mökeissä 15mmx15mm rimojen avullä. Tässä tapauksessa lattiat voivat toimia kantavana rakenteena, joten rimoitus on huomattavasti yksinkertaisempi kuin kokonaisuudessaan ohutlevyistä tehdyissä mökeissä. Taloista tulee myös jonkun verran tukevampia kuin pelkästään levyrakenteiset mökit. Paino ei kuitenkaan olellisesti kasva ja mökkejä on edelleen helppo siirrellä.


Seinälevyinä kannattaa käyttää 6mm:n vaneria tai MDF levyä. Hämeenlinnassa valitsin 6 mm:n vanerin, sillä rautakauppa ei näytä pitävän 6mm:n MDF:ää varastossa. Itse olisin ollut MDF:n kannalla, koska se pitää muotonsa hieman vaneria paremmin. Samoin pinta on sileämpi. Kovin suurta käytännön eroa valinnalla ei ole, varsinkin jos pinnat kuitenkin päällystetään maalaamalla tai tapetoimalla.

Ei kommentteja: