Translate

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Pientä kesälomapuuhastelua - ilmalämpöpumppu

Viimeisimmän nukketaloprojektin päätyttyä alkoi jo pikkuhiljaa olla kiire laitella kesäterassia kuntoon. Onneksi säät ovat olleet sen verran armollisia, ettei terassilla vielä ole juuri tarvinnut oleskella, kun lämpötila on tänä keväänä hädin tuskin noussut 10 asteeseen.

Ilmalämpöpumpun puhallusta pitää muuttaa

Ilmalämpöpumppu puhaltaa suoraa terassin suuntaan ja pahimmillaan niin kovaa, että sukat pyörivät jalassa. Monella on varmasti hyvin samankaltainen tilanne, jos pumppu on sijoitettu siten, että siitä kuljetaan ohi tai pahimmillaan se on sijoitettuna terassille tai parvekkeelle. 

Ilman virtaussuunnan saa käännettyä rimoituksen rakenteella

Päätin koteloida pumpun ja yrittää samalla muuttaa puhalluksen virtaussuunnan alaspäin. Kotelointeja saa valmiina rautakaupoista mutta niissä yleensä on suora rimoitus, joka ei sanottavasti vaikuta puhallusvirtaukseen.

Rakensin suojakotelon itse ja tein suojarimoituksen kolmiorimoista, jotka asennan kotelon eteen siten, että puhallus suuntautuu alaspäin eikä puhaltele suoraa ohikulkijoihin tai terassin kahvipöytään. Rautakaupasta onneksi löytyi valmiita kolmiorimoja joihin pienen askartelun jälkeen sain aikaiseksi suorakumaisen kiinnityksen liimaamalla pienet pätkät kolmiorimaa jokaisen ritiläriman päihin.Kotelon rungon kiinnitin seinään ja maahan siten, ettei mikään osa kotelosta osu pumppuun. Tein kotelon päältä tasaiseksi ja päällystin öljykäsitellyillä liimapuulevyillä. Tällä ratkaisulla ilmapumpun koteloa voi käyttää aputasona terassille käydessä tai sijoittaa siihen vaikka kukkia koristeeksi. Valmiit ilmalämpöpumpun kotelot ovat yleensä viistokattoisia, eikä niiden päälle voi laittaa mitään.
Nyt tämän myllyn puhallus suuntautuu alaspäin eikä heiluttele pöytäliinoja
Nyt voi sitten rauhassa odotella terassikelien käynnistymistä ja keskittyä puutarhan hoitoon, mikä kiinalaisen sananlaskun mukaan on elämässä tärkeintä, vaikkei sekään ole niin kovin tärkeätä.

Tässä välillä pari pikkutyttöä, Gianna ja Fiona, kävivät pienellä kesälomavisiitillä näyttämässä, että pienelläkin nukketalolla pystyy leikkimään varsin paljon. Kotona sattui olemaan eläkeläisille Hämeenlinnan elomessujen arpajaispalkinnoksi tekemäni talo, joka viihdytti tyttöjä koko vierailun ajan.
Tyttöjen käsittelyssä pieneen taloon mahtui yllättävän paljon tavaraa

Tämä talo on tehty IKEA:n sisustusboxista, johon on lisätty harjakatto ja laitettu paristokäyttöiset led valot ilahduttamaan käyttäjäänsä. Talo arvotaan uudelle omistajalleen arpajaisissa 8.-9.8.2015 elomessuilla Hämeenlinnassa

2 kommenttia:

Mare kirjoitti...

Hyvää Juhannusta!
Poikkesin pitkästä aikaa lukemassa ja ihmettelemässä taitavien käsien ja osaavan miehen töitä.
Syvä kumarrus edelleen!

Jorma kirjoitti...

Kiitos, sitä samaa. Juhannus alkaa olla jo loppusuoralla. Säiden puolesta selvittiin lähes kuivina.